Egyik nap gluténmentes túrófánk volt az ebédünk. Annyira finom volt, hogy a fiam 10 percenként járt a konyhába fánkozni. Legalább is addig, amíg volt a tányéron. A Hadarik Rita 10 perces fánk lisztkeveréknek köszönhetően a túrófánk pihe-puha, és álom finom. Szerintem sokkal finomabb, mint a búzalisztes verzió, persze ízlések, és pofonok. Elkészíteni viszont gyerekjáték.

Hozzávalók kb. 30 db gluténmentes túrófánk készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék
40 g porcukor
1 citrom reszelt héja
250 g túró
3 db M-es tojás
150 ml tej
olaj a sütéshez

A gluténmentes túrófánk készítése lépésről-lépésre

 

A lisztkeveréket öntsd egy keverőtálba.
Szitáld bele a porcukrot, majd reszeld bele a kezeletlen citrom héját, és keverd össze alaposan.
A túrót tedd egy aprítóba három egész tojással, és a tejjel együtt.
Turmixold egészen krémesre a nedves hozzávalókat.
A túrós masszát keverd össze a liszttel. Akkor jó, ha egy sűrű tésztát kapsz.
Közben hevíts fel egy kisebb fazékban olajat.
TIPP: A fánkok akkor fognak maguktól pörögni az olajban, ha bőséges, és forró. )Nekem villanytűzhelyem van, és 3-as fokozaton sütöm.
A masszából két vizes kanál segítségével formázz kis galuskákat, ezeket tedd a forró olajba.
A tészta kb. kétszeresére meg fog nőni a sütés során.
A kisült, aranybarna fánkokat szedd konyhai papírtörlőre, hogy felitasd róluk a felesleges olajat.
Porcukorral, lekvárral, sodóval is eheted.

Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék

PRÓBÁLD KI TE IS A GLUTÉNMENTES TÚRÓFÁNK RECEPTEMET!
MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Megrendelem a 10 perces fánk lisztkeveréket!