A csokis kekszek mindig nyerők. Ez a gluténmentes, vaníliás csokis rúd Hadarik Rita csokis-kakaós keksz céllisztből készül, ami már minden szárazanyagot tartalmaz. Neked már nem kell azon gondolkodnod, hogy milyen liszteket variálj, hiszen a célliszt ehhez a süti fajtához lett kitalálva. Minimális munkával, tökéletes kekszeket süthetsz belőle.

Hozzávalók 32 darab gluténmentes, vaníliás csokis rúd készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék
100 g porított nádcukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
155 g kókuszzsír
1 db M-es tojás
150 g gm étcsokoládé
1 ek chia mag

A gluténmentes, vaníliás csokis rúd (keksz) elkészítése

A lisztkeveréket egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a porcukrot, és egy vaníliarúd kikapart belsejét.
Belemorzsoljuk a kókuszzsírt.

TIPP: A kókuszzsír a hideg időszakokban kőkemény, ilyenkor fel kell olvasztani. Nyáron, 23-24 fok felett olaj állagot vesz fel. Van egy köztes időszak, 20-22 fok, amikor olyan, mint a sertészsír. Ha kenhető, zsír állagú, akkor csak bele kell dolgozni a lisztbe, nem kell pihentetni. Ha olvadt állapotban van, a vele begyúrt tésztát pár percre be kell tenni a hűtőbe hűlni, de nem túl sokra, mert akkor keményre szilárdulhat.

Végül a lazán felvert tojással tészta állagúra gyúrjuk.
A tésztát négy részre osztjuk, egyenként kb. 1 cm vastag rúddá sodorjuk őket, majd mindegyik rudat nyolc kisebb darabra vágunk.
175 fokos, előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Kihűtjük őket, majd olvasztott csokoládéba mártjuk az egyik végüket.
Végül a még meleg csokira szórunk egy kis chia magot.

Csokis-kakaós keksz

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, BOMBABIZTOS, GLUTÉNMENTES, CSOKIS KEKSZET! MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET.

Irány a bolt!