A szuper gyors és álom finom reggelik sorába tartozik ez a gluténmentes waffel, ami nutellával, banánnal a legfinomabb, de természetesen ehetjük cukormentes lekvárral is. Ahogy tetszik, ahogy belefér az egyéni étrendbe. Ehhez a fantasztikus waffelhez a Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk céllisztet vedd kézbe, mert abból készül a leges legfinomabb amerikai reggeli.

Hozzávalók a Gluténmentes waffel elkészítéséhez:

 

1 zacskó >>>Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk célliszt<<<
2 db M-es tojás
350 ml tej vagy növényi ital
1 tk citromlé
40 g porcukor vagy kevés por állagú természetes édesítő
feltét opcionális!!!!

“Köszi Rita, gyakorlatilag megmentetted az esti gofrit. Először egy másik gyártó speciálisan gofri keverékét próbáltam, de már a “megadott recept” (“…kb. önts annyi tejet hozzá hogy, jó legyen..” leírás) kikeverésekor éreztem, hogy nem az igazi. Pedig sok gofrit sütöttem már életemben. Olyan volt az állaga, mint a tejes homok. Nem is lett finom. Sebaj, wc-be kiönt, HR liszt elő, 5 isteni gofri kisütve – a vőlegényen szerint is a Tiéd ezerszer jobb, mint a ‘másik’.” – I. Réka

A Gluténmentes waffel elkészítése

 

Öntsd a céllisztet egy keverőtálba a porcukorral vagy az édesítővel együtt!

FIGYELJ!

  • Más szárazanyag nem kell a recepthez!
  • A 10 perces fánk céllisztben már benne van a szódabikarbóna, amitől megnő a tészta térfogata.
  • Benne van az állagjavító és sikérhelyettesítő, aminek köszönhetően a kisült tészta egyben marad, puha, nem esik atomjaira.

Tökéletes lesz!

Egy másik tálba vagy mérőpohárba öntsd bele a tejet (vagy ha ezt elvi okokból vagy diéta miatt kerülöd, a növényi italt. Én rizstejjel szoktam készíteni.)
Adj hozzá egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet (ezt akár ki is hagyhatod), majd keverd bele a 3 db tojást.
Végül keverd össze a száraz elemeket a nedvesekkel csomómentesre, és hagyd 10 percet állni.
Forrósítsd fel a waffel vagy gofri sütőt, vékonyan fújd át olaj szprével, majd önts bele egy csapott merőkanálnyi masszát.
A merőkanál aljával oszlasd el a sütőfelületen, majd zárd le.
3-4 perc elteltével már készen is van a tökéletes waffel, vagy gofri, ki hogyan nevezi.

TIPP: Nem szeretnéd egyszerre kisütni az egész adagot?!
Használd fel a zacskó mennyiségének a felét (150 g)! Felezd le a megadott mennyiségeket (ebben az esetben ugye másfél tojás kellene, de ezt helyettesítheted 1 db L-es, vagy 2 db S-es tojással. De 1 tojással is szuper lesz!)
A zacskót zárd le légmentesen (pl. visszaragasztod, gumival vagy más eszközzel lezárod), és így a szavatossági ideig bármikor máskor felhasználhatod!

Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!