Egy kedves vásárlóm töltötte fel a gluténmentes whoopie pie fotóját a Hadarik Rita gluténmentes étrend facebook csoportba. Imádom, amikor ti adtok ötletet, és látom, mennyire szabadon száll a kreatív fantáziátok. Ilyenkor én is belelkesedek, és elkészítem a receptet. Köszönöm Varga Gabriella az ötletet, ugyan egy kicsit átdolgoztam, hogy a tészta inkább puha, és ne omlós legyen, de magamtól lehet, hogy soká esett volna le a tantusz, hogy megsüssem ezt a sütit.
Egy hibát azonban elkövettem, méghozzá azt, hogy a habzsákból kinyomott tésztahalmokat nem lapítottam le, így habcsók formájúak lettek. Sebaj, így is elfogyott.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hahstaget!

Hozzávalók a gluténmentes whoopie pie elkészítéséhez (kb. 10-15 db):

1/2 csomag >>>Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz célliszt<<<
35 g porcukor (vagy porított eritrit)
35 g vaj vagy margarin (vagy kókuszolaj)
85 g tej vagy növényi tejhelyettesítő (pl. rizsital)
1/2 db tojás
+ a töltelékhez
200 g natúr krémsajt
vanília kivonat (vagy egy fél vanília kikapart belseje)
porcukor (50-70 g, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő)
1 lime leve
1 mk céklapor (opcionális, kihagyható)

A gluténmentes whoopie pie elkészítése

A céllisztet keverd össze a porcukorral, vagy a por állagú édesítővel, ahogyan a diétád engedi.
IGEN! Jól látod! Ehhez a csokis kekszhez már nem kell külön kakaót, meg csokit vásárolnod, mert mind benne vannak a céllisztben. Úgy fejlesztettem ki, hogy számodra a lehető legkényelmesebb legyen az otthoni sütés, és az előkészületek.
A vajat vagy margarint olvaszd fel, csorgasd a szoba meleg folyadékba (tej vagy növényi ital), add hozzá a lazán felvert tojást is, és keverd össze.
Öntsd a folyadékot a lisztes keverékhez, keverd össze csomómentesre.
3-4 perc pihentetés után, kanalazd a masszát egy habzsákba, és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire nyomj belőle kis halmokat.
TIPP: Érdemes egy kanalat hideg vízbe mártani, és a tésztahalmokat ellapítani a kanál domború felével, hogy a Te kekszed ne csók legyen, hanem valóban lapos, keksz kinézetű.
170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben süsd 7-8 percen át.
Majd hűtsd ki.
Közben a krém hozzávalóit is keverd ki.
Tedd nyomózsákba, és tapaszd vele össze kettesével a kekszeket.
A kész sütiket tartsd hűtőben. 2-3 napig eláll így.

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék