Magyarország egyik kultikus sós aprósüteménye a pogácsa, ez nem kérdés. Mondhatni a pogácsák országa vagyunk, éppen ezért nem is kérdés, hogy kell nekünk gluténmentes zsúrpogácsa is. Ebbe az alapreceptbe is tehetünk kedvünkre száraz, vagy zöldfűszereket. Imádom bele a snidlinget, medvehagymát, a cayenn borsot, vagy akár a tört borsot is.

Hozzávalók 35-40 darab gluténmentes zsúrpogácsa készítéséhez:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes Zsúrpogácsa lisztkeverék
100 ml meleg víz
25 g friss élesztő
1 tk cukor
80 g vaj
130 g tejföl
1 db M-es tojás

A gluténmentes zsúrpogácsa elkészítése

A friss élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg vízben.
Közben a vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a szoba-hőmérsékletű tejföllel, és egy egész tojással.
A nedves hozzávalókat egy szilikonos lapát segítségével beledolgozzuk a lisztbe.
Bő 4-5 percig keverjük (dagasszuk), majd 10 percet állni hagyjuk a keverőtálban.
Ennyi idő alatt nyújtható, formázható lesz a tészta.
Egy rizsliszttel megszórt sütőpapíron 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és egy 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval megformázzuk.
A pogácsaszaggatót mártsuk minden szúrás előtt rizslisztbe, így nem tapad rá a tészta.
A pogácsákat a tenyereink élével megpörgetjük, formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket átkenjük felvert tojássárgával.
Tetszés szerint szórjuk meg olajos magokkal.
A tepsire téve meleg helyen kelesszük 30-40 percen át.
Végül 170 fokos előmelegített sütőben 18-20 percig süssük.

Zsurpogacsa

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT GLUTÉNMENTES ZSÚRPOGÁCSA RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Megrendelem a zsúrpogácsa lisztkeveréket, most!