Szia! Hadarik Rita vagyok. Olyan gluténmentes célliszteket, és termékeket fejlesztek, amikkel fényévekkel gyorsabban, és pofon egyszerűen készíthetsz finom, gluténmentes sütiket és ételeket.

A >>>Hadarik Rita gluténmentes céllisztek<<< csomagolásán találhatsz egy-egy felhasználási javaslatot (receptet), ahol elsődlegesen a glutén mentességet vettem alapul. Ezért látsz rajtuk olyan recepteket, amiknél a hozzávalókban tej, vaj, kefir, stb. szerepelnek.  A legtöbb kérdés éppen ezért, ami hozzám érkezik, arra vonatozik, hogy elkészíthetők-e a Hadarik Rita gluténmentes céllisztek tejmentesen is.

A válaszom egy óriási IGEN, és mindjárt sorolom is, mikkel operálhatsz,
ha laktózérzékeny, vagy tejfehérje allergiás vagy.

 

De előtte had hívjam fel a figyelmed egy kis részletre! A csomagoláson találsz egy olyan részt, ahol ezt olvashatod. További felhasználási javaslatok: https://glutenmentessutemeny.hu
Mivel egy ilyen kis zacskóra csak egy recept fér el, a márkaoldalon gyűjtöm a letesztelt, bombabiztos recepteket, amikben jelölöm azt is, hogy mit mivel helyettesíthetsz, ha különféle egyéb ételérzékenységgel küzdesz.

>>>KIPRÓBÁLT TEJMENTES RECEPTEK<<<

Ha laktózérzékeny vagy, használhatsz egyszerűen laktózmentes termékeket. Nekem a Magic Milk termékek váltak be a leginkább minőség szempontjából. Nekik van tejük, túrójuk, vajuk, tejszínük is.

Ha tejfehérje allergiád van, akkor a Te segítségeid a növényi alapú helyettesítők lesznek:

Használj:

  • vaj helyett pl Liga margarint, vagy kókuszzsírt (Figyelj arra, hogy pl. a kókuszzsírra készülő nyújtható tésztákat (pl. linzer) ne pihentesd hűtőben, mert kőkeménnyé fagyna, és nem lehetne formázni), kevert sütikhez (pl. gyümölcskenyér, muffin, kuglóf, fánk) nyugodtan használj hidegen sajtolt növényi olajakat (pl. repceolaj, szezámolaj, dióolaj, stb.)
  • tej helyett növényi italokat (rizsital, mandulaital, kókuszital, stb.). Fontos! Kókuszitalt és/vagy krémet olyan sütihez vagy ételhez használj, amihez passzol a kókusz íze. Egyáltalán nem illik szerintem minden sütihez ez a markáns ízű alapanyag.
  • tejszín helyett növényi krémeket, mint például a rizskrém, kókuszkrém, zabtejszín
  • joghurt helyett pl. speciálisan fermentált növényi krémeket (lehet már ilyeneket kapni), vagy gyümölcs-, illetve zöldségpüréket (kevert sütiknél ez nagyon bevált módszer pl.)

„Külön öröm számomra, hogy a Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek felhasználási javaslatai tökéletesen átalakíthatók cukor-, és tejmentesre is.” – Kiss Mona, speciális gasztroblogger

Sok esetben, ha tejmentesen készítesz el egy zacskó Hadarik Rita gluténmentes céllisztet, pl. a 10 perces fánkot, javasolni szoktam, hogy adj a masszához egy teáskanálnyi frissen facsart citromlevet, mert ez segít a tészta megemelésében (levegősebb, lazább szerkezetű lesz általa).

Remélem, hasznosnak találtad a hallottakat. Ha tetszett, oszd meg más diétázó ismerőseiddel is!

 

Hadarik RitaA TE konyhai sikereidért!!

Hadarik Rita, író, termékfejlesztő, márkatulajdonos