Hadarik Rita – Étel Reformer 2017-04-20T22:44:47+00:00

Hadarik Rita – Étel Reformer

Gasztroblogger, reform-táplálkozási tanácsadó, séf, receptkönyv író, online marketing tanácsadó, online magazin főszerkesztő, termékfejlesztő: Hadarik Rita az étel reformer.

Bármit is teszek, azt a legnagyobb ’bedobással’ és lelkesedéssel teszem. Örömmel tölt el, hogy a munkám egyben a hobbim is, és olyan dolgokkal foglalkozhatok, amik mások életminőségét, közérzetét javítani tudja. Bár több üzleti diplomát is megszereztem diákéveim alatt, egy francia közgazdász főiskolát is elvégeztem, számomra a kreatív, és önálló munkavégzés adta meg a munka szabadságát és a benne lévő örömet. A főzést és sütést a gyerekekkel való otthon töltött évek hozták, amikor is úgy döntöttem, hogy magam veszem kézbe az életünk és az egészségünk sorsát. Azóta több százezren követnek a websitejaimon, facebook illetve youtube oldalaimon keresztül, és nap, mint nap adok ötleteket, tanácsokat az egészségesebb étkezéshez.
A saját márkás termékek ötlete már évek óta dédelgetett vágyam volt, 2016 tavaszán valósult meg, amit hálásan köszönök a Hunorganic Kft-nek, akik azonnal bizalmat szavaztak az ötletemnek. A termékeket én fejlesztem, és természetesen fogyasztom is.

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Reformtáplálkozási tanácsadó,
közszereplő

2008 májusában kétszeres édesanyává váltam. Az otthon töltött évek egyhangúsága, és az akkor megjelenő első vonalas gasztrobloggerek hatására én is belevágtam az online receptírásba. Létrehoztam a www.ritakonyhaja.hu receptoldalt, amit a kezdetek óta magam szerkesztek. A Rita konyhája az elmúlt években az ínyenc reformtáplálkozás úttörőjévé vált.

2010-ben részt vettem a TV Paprika Tökös-Mákos cukrász tehetségkutató műsorában. Ezt követően sorra kaptam a kereskedelmi, és a közszolgálati csatornáktól is a meghívásokat élő műsorokba, mint blogger, szakács, és táplálkozási tanácsadó. Egy rövid ideig a Miele Főzőiskola szakácsaként is feltűntem receptvideókban. 2010-től rendszeresen tartottam főzőtanfolyamokat, csapatépítő főzéseket, illetve privát főző oktatásokat (gluténmenteset is).

2013-ban másodmagammal létrehoztam Budapest belvárosában Magyarország első biztonságos, gluténmentes ételbárját, a Kölest (www.koleskonyha.hu). Az ételbár rövid időn belül ismert lett nem csak országosan, de világviszonylatban is. A Köles résztulajdonosa és egyben séfje is voltam. 2015 novemberében váltottam személyes okokból profilt.

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Séf – az ország első gluténmentes éttermének alapító tagja

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Az első receptkönyv –
Egészséges ínyencfalatok
lisztérzékenyeknek is

2014-ben a Köles étterem megnyitása után gluténmentes témában megjelent első receptkönyvem, amely az egyszerűen elkészíthető gm receptek mellett egy konyhai kisokos is egyben. Receptkönyvem sok ezer ember számára adott megoldást az egészséges, gluténmentes konyahi alapok elsajátításában.

2016 március végén piacra kerültek a saját márkás gluténmentes lisztkeverékeim is, amik a legmodernebb táplálkozási igényeknek megfelelően készülnek az ország egyik legismertebb gluténmentes üzemében.

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Saját márkás termékek –
Hadarik Rita gluténmentes süteménypor lisztkeverékek

Blogger – az ínyenc reform konyha úttörője

Online marketing szakértő, és receptíró

2012 óta folyamatosan dolgozom multinacionális cégek számára, mint külsős recept-, és cikkíró. Ügyfeleim között szerepelnek a Delimano (Studio Moderna 2002 Kft.), a Pödör Kft., a METRO nagykereskedés, a Bonduelle, de kisebb projektekben is részt veszek időről dőre.