Elég fárasztó hetek állnak mögöttem, és kimerültem, ezért úgy döntöttem, hogy a hétvégén nem a konyhában fogom tölteni az időm nagy részét. Persze főzni kell, hiszen mindig van pár éhes száj a környezetemben :-), de most kicsit önző voltam, és a lehető legrövidebbre szerettem volna a főzésere (sütésre) szánt időt csökkenteni. Ilyenkor szoktam bevetni a pizza vagy a kenyérlángos történetet, mert ezekkel aztán nincs nagy etvasz. A gyerekek most nincsenek itthon, a párom meg nem rajong a pizzáért, tehát kieséses alapon maradt a kenyérlángos. Na de nem is akármilyen, hanem juhtúrós, amit egy elképesztően finom (szarvas kolbásszal – természetesen bármilyen kolbász jó hozzá) kolbásszal pakoltam meg. Hihetetlen azért, hogy egy ennyire egyszerű ételt mekkora élvezettel lehet enni. Szinte meg sem szólaltunk, csak rágtunk, hümmögtünk jó nagyokat. Párom elégedettem jegyezte meg, hogy ez most pont jól esett neki, én pedig békésen dőltem hátra a kanapén, hogy lám-lám, ilyen egyszerű dologgal is boldoggá, elégedetté lehet tenni valakit.
Ha Te is elkészíted, töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hastaget!

Hozzávalók a juhtúrós gluténmentes kenyérlángos elkészítéséhez:

1 csomag >>> Hadarik Rita gluténmentes lángos célliszt <<<
170 ml víz
1 zacskó szárított élesztő
1 db M-es tojás
60 ml tejföl
+
200 g juhtúró
150 g tejföl
2 gerezd fokhagyma
szalámi
lilahagyma
paradicsom

A gluténmentes répatorta recept elkészítése

A lisztet öntsd egy keverőtálba és keverd hozzá a szárított élesztőt.
A vizet keverd össze a tojással, és a tejföllel, majd öntsd a liszthez, és egy szilikonos keverőlapáttal keverd addig, amíg a tészta elválik az edény falától.
Ha ezzel megvagy, hagyd a tésztát 10 percen át pihenni.
Végül olajos kézzel nyújtsd, lapogasd bele egy szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsibe.
A tejfölt keverd ki a juhtúróval, a reszelt fokhagymával, majd kend rá egyenletesen a tésztára.
Hagyd 15-20 percet kelni meleg helyen.
Tedd rá a szalámi szeleteket, majd 200 fokra előmelegített, lehetőleg légkeveréses módba beállított sütőben süsd 12-13 percen át.
Fogyaszd lilahagymával, paradicsomgerezdekkel.

Gluténmentes lángos lisztkeverék