A zsúrpogácsa céllisztben az a jó, hogy kedvedre variálhatod. Próbáld ki az olívás, fetás gluténmentes pogácsa receptet is, ha szereted az apró sós snackeket, és a mediterrán ízeket.

Hozzávalók 30 darab olívás, fetás gluténmentes pogácsa készítéséhez:

1 csomag >>>Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék<<<
100 ml víz
1 mk cukor
25 g friss élesztő
100 g feta sajt
60 g tejföl
1 db M-es tojás
50 g vaj
1 tk szárított oregánó
15 szem magozott, fekete olajbogyó
+ 1 tojássárga a kenéshez

Az olívás, fetás gluténmentes pogácsa elkészítése:

Az élesztőt a cukorral együtt felfuttatjuk 100 ml meleg vízben.
A vajat felolvasztjuk.
A lisztkeveréket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az oregánót, és összekeverjük.
A liszthez adjuk a szétmorzsolt feta sajtot, a kis darabokra vágott olajbogyókat, az élesztős vizet, a vajat, és a tojást.
Egy szilikonos lapáttal alaposan összekeverjük (vagy robotgép spiráljával).
10 percre hűtőbe tesszük a tésztát, ezt követően szépen nyújthatóvá válik.
Két sütőpapír között kb. 3 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Egy késsel beirdaljuk a tetejét.
Ha 3 cm-es szaggatóval dolgozunk 30-35 db, ha 4 cm átmérőjűvel, akkor kb. 30 db pogácsánk lesz.
TIPP: A pogácsaszaggatókat mártsuk rizslisztbe, így könnyebb lesz szaggatni. A kiszaggatott pogácsát a tenyerünk éle között sodorjuk meg, így magasabb lesz.
A pogácsákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, tetejüket kenjük át egy kis vízzel elkevert tojássárgával, majd kelesszük 30 percet.
180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben süssük aranybarnára. A kicsiket kb. 20 percig, a nagyobbakat kb. 25 percig.

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna