Éppen a kezemben tartottam az amerikai palacsinta sütemény port, amikor egy ismerősöm hívott, hogy venne belőle, de neki tej nélkül kellene kisütnie. A sütipor mellett már ott csücsült a kókusztej is. Ez tej-, cukor-, és gluténmentes amerikai palacsinta minden álmaid felülmúlóan finom, és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes reggeli. Videós recept.

Hozzávalók 8-10 db tej-, cukor-, és gluténmentes amerikai palacsinta készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes amerikai palacsinta süteménypor
200 ml kókuszkrém
200 ml kókusztej
1 db M-es tojás + 1 tojássárga
50 ml olaj (pl. hidegen sajtolt , sütő repceolaj)
40 g porított eritrit
+ olaj a sütéshez

TIPP: Ha nem akarsz 8-10 palacsintát sütni, akkor az adagokat felezd meg!

Tej-, cukor-, és gluténmentes amerikai palacsinta készítése

A nedves elemeket alaposan keverjük össze a tojással.
Kókuszital helyett nyugodtan használhatsz más növényi tejpótlót is, például rizsitalt, mandulatejet, stb.
A porított eritritet keverjük a liszthez, majd dolgozzuk bele a tojásos kókusztejes folyadékot.
Hagyjuk 10 percet állni.
Közepesen forró serpenyőben egyenként süssük ki a palacsintákat.
TIPP: Ahhoz, hogy a palacsinta ne folyjon szét, szép kerek, formatartó legyen, használj kis méretű, kb. 12-13 cm átmérőjű, bevonatos serpenyőt. (IKEA-ban kapható pl.). A serpenyőt minden palacsinta sütése előtt vékonyan kenjük át olajos ecsettel. A palacsintát akkor fordítsuk meg egy szögletes lapáttal, amikor a szélein látszik, hogy átsült.

amerikai palacsinta

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, TE-, CUKOR- ÉS GLUTÉNMENTES AMERIKAI PALACSINTÁT REGGELIRE, UZSONNÁRA!

Irány a bolt!