A tejtermékeket viszonylag könnyű helyettesíteni a fánktészta sütésénél. Ehhez a tej-, és gluténmentes sütőporos fánk recepthez most kókusztejet használtam, és epres-rebarbarás raguval tálaltam. Szerintem pompás tavaszi finomság!

Hozzávalók kb. 25 db. tej-, és gluténmentes sütőporos fánk sütéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék
60 g porcukor
3 db M-es tojás
300 ml kókusztej
+ olaj a sütéshez

Hozzávalók a gyümölcsraguhoz:
350 g tisztított rebarbara
250 g eper
80 g cukor

A tej-, és gluténmentes sütőporos fánk elkészítés

A lisztkeveréket a porcukorral együtt egy keverőtálba tesszük.
A kókusztejet kikeverjük a tojásokkal.
Majd a folyadékot csomómentesre keverjük a szárazanyagokkal, végül 10 percet pihentetjük a masszát.

Fánksütési praktikák:
–    Bő, közepesen forró olajban süssünk fánkot, így lesz ideje rendesen átsülni, illetve a fánkok meg tudnak maguk fordulni az olajban.
–    A masszából mindig egy evőkanálnyit szaggassunk a forró olajba. Érdemes egy darabos próbát tenni, hogy ellenőrizzük az olaj hőfokát. Ha hideg nem jó, ha túl forró, a külseje megég, de belül folyékony marad.
–    Egyszerre csak annyi fánkot tegyünk a forró olajba, hogy maguktól meg tudjanak fordulni. Akkor készek, ha aranybarna színük lesz.
–    A kisült fánkokról itassuk le a felesleges olajat egy konyhai papírtörlőn, vagy szalvétán.

A ragu elkészítése:
A rebarbarát hámozzuk meg, vágjuk kisebb darabokra az eperrel együtt. Tegyük őket egy lábosba a cukorral együtt, és kb. 10 perc alatt főzzük készre. Akkor jó, ha a rebarbara is szétmállik. Ez gyakorlatilag egy lekvár. A rebarbarában lévő pektin egyben tartja, nem kell bele zselésítő sem. Ha kedved van, főzz belőle nagyobb adagot.

10percesfank

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT TEJ- ÉS GLUTÉNMENTES FÁNK RECEPTET!
MINIMÁLIS MUNKA MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Megrendelem a 10 perces fánk lisztkeveréket!