Leírás
Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék – amit elképzelsz, azt el is tudod készíteni
Kareszról pár hónapja derül ki, hogy gluténérzékeny. Korábban még csak nem is hallott erről a dologról, meg hogy mivel jár ez: éppen ezért óriási arculcsapás volt számára, hogy teljesen át kell alakítania az étkezéseit. Pár éve nősült, Joli a felesége ráadásul nem egy nagy konyhatündér, ő meg pláne.
Együtt utánanéztek, miket is ehet, miket kell kerülnie, és kissé magába roskadt. Karesz szereti a hagyományos ízeket, a jó kis tésztákat, hétvégenként például, amikor hazalátogatnak a szüleihez, mindig berendeli előre a nagy kedvencét, a fánkot is, ami anyukája házi baracklekvárjával a legfinomabb (szerinte). Az ehető liszteket nézve nem tudta elképzelni, hogy ehet még valaha finom fánkot, ami neki a családi összejövetelek jelképe volt mindig is. Ő már nem eheti azokat, amiket régen, amiket a többiek. Hogyan fogják megoldani, hogy továbbra is megmaradjon a családi hagyomány, hogy ugyan úgy élvezhesse az ételek finom ízét, hogy együtt legyenek legalább az asztal körül?
Karesz a munkájából kifolyólag sokat van a neten, ezért elkezdett keresgélni, mert nem akart belenyugodni a reménytelennek tűnő helyzetbe. Jó sokat cikkeznek ezzel a gluténmentes diétával kapcsolatosan, biztosan talál ő is megoldást – gondolta. Fontos volt neki, hogy olyan megoldásokat találjon, amikkel könnyen, és gyorsan tudnak majd sütni-főzni, hiszen Jolival együtt sokat dolgoznak, kevés az idejük.
Egy alkalommal szembejött vele az a szó, hogy célliszt. Addigra már végignézett egy csomó oldalt, közösségi oldalakat, látta, hogy nem lesz egy könnyű menet ez a gluténmentes élet. De egy pillanatra felcsillant a remény benne, hogy lesz, lesznek olyan alapanyagok, amikkel ők is célba érnek.
Amikor meglátta a 10 perces fánk céllisztet, szinte felugrott a székéből. Igaz, ez nem az a szalagos, amihez hozzászokott, de látta videón az elkészítését, elolvasta mások véleményét és úgy döntött, hogy ezt kipróbálja. Hogy megérje a rendelés, kiválasztott még egy pizza, egy lángos, meg egy pogácsa céllisztet is, mert mindegyiket nagyon szerette, korábban. Látszólag semmi bonyolult nem volt a fánk elkészítésében, úgy gondolta, hogy ő fogja elkészíteni először.
Izgatottan várta, hogy megérkezzen a csomag, majd a következő hétvégén bevonult a konyhába a laptopjával együtt, és pontosan követte a videón látott elkészítési módot. Bár a recept a zacskón is rajta van, Karesz vizuális alkat, jobb szereti látni a dolgokat.
Teljesen elámult, amikor a sütéshez látott. A cuki kis fánkok csak úgy forogtak maguktól a zsiradékban. Most sütött életében először, ráadásul gluténmenteset, és látta, hogy ez sikerülni fog. Alig bírt várni. Ahogy kisült egy adag, már kanalazta is az olajba a következő fánkokat, és közben már rögtön kóstolt is.
Óriási kő esett le a válláról. A fánknak fánk íze volt. Nem lett olajos, és nagyon puha volt. Azonnal felelevenedtek benne azok a kellemes, régi érzések. Érezte, hogy nem kell aggódnia, mert lesz számára is ehető étel, amit akár ő is el tud készíteni.
Közben Joli is besurrant a konyhába, mert nagyon kíváncsi volt, mi fog kisülni. Bizakodott, hogy ehető lesz a végeredmény, mert egy ideje már csak azt hallgatta, hogy Karesznak mennyire elege van a rizs pufiból, meg hogy nem ehet élete végéig rizst hússal, és hasonlók. Jolinak szinte elállt a szava is, amikor meglátta férjét fánkot sütni. Még sosem látta főzi, sütni meg pláne nem. Ő is elkérte a kanalat, és kisütött egy maréknyi fánkot.
Kimondhatatlanul elégedettel voltak, és meg is beszélték, hogy ezt még Karesz anyukája is meg fogja tudni sütni, ha mennek hozzá, csak majd el kell mondani neki is, milyen biztonsági intézkedések kellenek, hogy elkerüljék a keresztszennyeződéseket.
Karesz ezt követően végignézett egy csomó visszajelzést a 10 perces fánk céllisztről. Megtudta, hogy gyümölcsöket, gesztenyemasszát is márthat bele, és egy csomó új receptet kipróbált. Gofrit is sütöttek már belőle egy este, amikor fáradtan hazaestek, és minél gyorsabban akartak valamit enni.
Sőt, Rita receptjei között talált megoldást arra is ezzel ez egy liszttel, hogy zöldségeket vagy puhább húsokat bundásan kisüssön.
A Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék egy sokoldalú célliszt, amivel mindig tudnak valami újat készíteni.
„Nagy kedvencünk a Hadarik Rita 10 perces fánk lisztkeverék! Gyorsan elkészül, és finom! Egy 3 éves gyerek elég türelmetlen tud lenni, ha valami jó! „ – B. Korinna
“Nagyon finom lett a fánk, kismamaként megkívántam, és szerettem volna egy a nagyi féle fánkot enni, amit ezzel a termékkel sikerült megvalósítanom! Mindenkinek csak ajánlani tudom: egyszerű,gyors és mennyei az íze!”- R. Judit
CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna
SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!
Bond parancsnok –
Nagyon finom és kíváló az állaga! Nagymamám fánkjára emlékeztet gyerekkoromból.
Hadarik Rita –
Örülök, hogy ilyen szép emlékeket sikerült felidéznem vele. Rita
Gàlnė Krajcserik Eszter –
Nagyon finom lett belöle a fànk?Gyors, egyszerü és isteni az íze?
Hennelné Rubóczki Judit –
Nagyon finom lett a fánk, kismamaként megóhajtottam és szerettem volna egy a nagyi féle fánkot enni amit ezzel a termékkel sikerült megvalósítanom! Mindenkinek csak ajánlani tudom egyszerű,gyors és mennyei az íze! 🙂
Vrtel Márta –
Szuperlatívuszokban tudok írni a fánk porról!!! Egyszerűen isteni! Egyszemélyre, ipari mennyiség de egyszerűen kisütve lefagyaszható, és bármikor elvéve, tökéletes ?
Köszi, köszi és mégegyszer köszi!!!
Egy cukrász 🙂