Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék

567 Ft

Elfogyott

(5 vásárlói értékelés)

A Termékcsalád átalakul! A termék átmeneti időre nem rendelhető. Azon dolgozunk, hogy minél előbb rendelhető legyen a megújult termékvonal. Iratkozz fel >>>HÍRLEVELEMRE<<<, hogy értesülj a hírekről, az újraindulásról!


Az én kedvencem a mézes keksz célliszt, mert mióta lisztérzékeny vagyok sok-sok mézest készítettem már, de olyan tökéleteset, mint a te lisztedből, még soha! – M. Julianna

  • Gluténmentes.
  • Kukoricamentes.
  • Szójamentes.
  • Burgonyamentes.
  • Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.

Elfogyott

Leírás

GLUTÉNMENTESEN IS ÉLVEZHETED A HAGYOMÁNYOS ÍZEKET

Petra hetek óta magába roskadva élte túl a napjait. Közeledett a karácsony, ami a családjukban a legnagyobb esemény. Ilyenkor mindenki összegyűlik a szüleinél, és a közösen eltöltött boldog pillanatok mellett minden a finom falatokról szólt. Petrának a mézeskalács illata jelentette mindig is az igazi karácsonyi érzést. Most úgy érezte, neki véget ért a karácsony. Nem ehet majd édesanyja megszokott finomságaiból, és el kell felejtenie a mézeskalácsot is.

Szomorú hangulatát észrevette édesanyja is, és miután Petra elsírta neki bánatát, úgy döntöttek, hogy akkor is lesz finom, puha gluténmentes mézeskalács karácsonykor, ha minden követ meg kell mozgatniuk.

Lázas keresésbe kezdtek a neten, keresték a bombabiztos gluténmentes mézeskalács receptjét. Több száz receptet és véleményt elolvastak, és végül abban maradtak, hogy azt a megoldást válasszák, ami a tökéletes, azonnal puha gluténmentes mézeskalács ígéretével kecsegtetett. A Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverékről, és Rita receptjéről csak pozitív véleményeket olvastak. Petra már hallott Ritáról, a régi gasztroblogger múltjáról, a gluténmentes étterméről (a Kölesről), ahol egyszer egy barátnőjével már evett is, ezért bízott benne, hogy most sem fog csalódni.

 

mézes keksz

 

Miután mindent elolvasott a Mézes keksz lisztről, a receptről, végignézte a készítéséről szóló videót, megcsillant benne a remény, hogy mégis lesz neki is igazi karácsonya. Anyukája szerencsére mindenben partnere volt, és jóval az ünnepek előtt csináltak egy próbasütést. Petra fel volt készülve arra, hogy biztosan más lesz, mint a megszokott, mert mindenhol azt olvasta, hogy a gluténmentes az más. De nagy meglepetésére semmilyen mellékíze nem volt a kisült, illatozó, és valóban puha mézeskalácsnak. Anyukájának is ízlett, sőt a család pár tagját is letesztelték. Nem szóltak róla, hogy gluténmentes mézest kóstolnak. Egy óriási kő esett le a szívéről, amikor mindenki elismerően falta a kis mézeseket, amiket most életében először ő készített.

A nagy teszt után leült a családi kupaktanács, és megegyeztek abban, hogy innentől gluténmentes lesz a karácsony: ha ilyen finomakat lehet sütni így is, miért is sütnének kétfelé. Petrának nagyon jól esett a család támogatása, hogy mellette állnak. Nem érezte már reménytelennek a jövőt, és tudta, hogy van neki is élet a gluténon túl, mindenre van megoldás, és a családja is mellette áll.

 

TIPPEK:

  • FONTOS! A tésztát pihentetni kell, hogy megfelelően nyújtható, formázható legyen!
  • A sütési hőmérsékletet és időt tartsd be! A sütési idő után még nagyon képlékenynek tűnhet a keksz, de kihűlve puha lesz, és nem kell puhítási trükkök után keresgélned, és a fogad sem törik bele a mennyei mézeskalácsba!

TI mondtátok:

Ma próbáltam ki ezt a mézes kekszet, egyszerűen nagyszerű! A kisfiam azt mondta, pedig ő nem gluténérzékeny, hogy ugyan olyan finom, mint amit eddig Karácsonykor sütni szoktam! Sőt, hiányolta, miért nem fenyőfa alakú! Illata, állaga, íze…. szuper.” ????- F. Eszter

Múlt héten kaptam meg a lisztkeverékeket. Lányommal neki is álltunk mézeskalácsot sütni, követve a csomagoláson leírtakat ?. Nagyon jól dolgozható a tészta, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Az ízéről nem is beszélve! Semmi mellékíze nincs. Legközelebb mézes-krémes lesz belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek. ?” – A. Erika


CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Termékösszetevők

tápióka keményítő, barna rizsliszt, hajdinaliszt, térfogatnövelő szer (Na-bikarbonát), stabilizátor (guar gumi), útifűmaghéj, étkezési só, mézeskalács fűszer (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, koriander, szerecsendió, kardamom, feketebors)

 

Átlagos beltartalmi értékek 100 g termékben:

Energia: 1488 kJ / 351 kcal
Zsír: 1,53 g
ebből telített zsírsavak: 0,58 g
Szénhidrát: 76 g
ebből cukrok: 0,27 g
Fehérje: 4,6 g
Élelmi rost: 4,5 g
Só: 0,16 g

Nettó tömeg: 300 g

 

Alaprecet ezzel a termékkel

A méz és a mézeskalács fűszerkeverék illata bármelyik hétköznapot ünnepivé varázsolhatja. Én egyszerűen imádom ezt a hangulatot, és minden alkalommal, ha mézeskalácsot sütök, az öröm és a hála érzése fog el. Ez a mézeskalács puha, ízes, természetes és gluténmentes hozzávalókból készül. Gyúrj be egy adagot, ha van gyerkőc, köss rá is egy kis kötényt, és kezdődhet a mókázás, a közös sütögetés.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz (5-6 cm átmérőjű kiszúróval számolva):
1 csomag “Hadarik Rita gluténmentes Mézes keksz lisztkeverék”
62,5 g vaj
62,5 g melaszos nádcukor porítva
112,5 g méz
1 db egész M-es tojásA vajat olvasszuk fel a mézzel és a porcukorral együtt.
A lisztet tegyük egy keverőtálba, a közepére vájjunk egy mélyedést, ebbe öntsük a mézes vajat.
Egy szilikonos lapáttal kezdjük el összekeverni, majd adjuk hozzá a lazán felvert tojást is.
Addig keverjük, amíg a tészta szépen össze nem áll.
Tegyük folpackba, és 40 percet pihentessük a hűtőben.
Sütőpapíron nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, alá és fölé szórjunk kevés rizslisztet, hogy ne tapadjon le.
Formázzuk. Kb. 20 db 5-6 cm átmérőjű korong kijön a tésztából.
A leeső tésztadarabok újragyúrhatók, és nyújthatók.
A mézeskalácsot 160 fokos sütőben, 7-8 percig süssük.
Ha kisebb formákat szúrunk ki, kevesebb idő is elég.
FONTOS! A Mézes kekszet ne süsd túl! Ennyi sütés után még puha, de akkor se süsd tovább. Vedd ki a sütőből, szedd le egy szögletes lapát segítségével a sütőlapról, és várd meg, amíg kihűl.

További információk

Tömeg 0.3 kg

Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék termékről 5 értékelés

  1. Fülöp Eszter

    Ma próbáltam ki ezt a mézes kekszet, egyszerűen nagyszerű! A kisfiam azt mondta, pedig ő nem gluténérzékeny, hogy ugyan olyan finom mint amit eddig Karácsonykor sütni szoktam! Sőt hiányolta miért nem fenyőfa alakú! Illata, állaga, íze…. szuper????

  2. Kriszta

    Nincs mellék íze,könnyen lehet a tésztával dolgozni. Én csokiba mártottam az eggyik oldalát, hát isteni finom!! Legközelebb mézes krémest csinálok,többféle sütihez lehet használni a tésztát.

  3. Kriszta

    Meg sütöttem a mézes krémest!!!! Hát az valami tuti!!!Főzött vanília krémmel csináltam,tettem bele egy kis rum aromát. 3 lapot sütöttem az alsót házi barack lekvárral kentem,utána a krémet a lapot…. a tetejét csokimázzal kentem be. Egy napot várni kell vele,hogy puhuljon,de nem volt ideje!!! Ezt mindenkinek meg kell sütnie legalább egyszer!!! Semmi mellék íze, sőt állítom, hogy finomabb, mint a finom lisztes!!

  4. Antal Erika (megerősített tulajdonos)

    Múlt héten kaptam meg a lisztkeverékeket. Lányommal neki is álltunk mézeskalácsot sütni, követve a csomagoláson leírtakat ?. Nagyon jól dolgozható a tészta, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Az ízéről nem is beszélve! Semmi mellékíze nincs. Legközelebb mézes-krémes lesz belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek. ?

  5. Julcsi Gluténmentes süteményei

    Kedves Rita. Mikor találkoztunk Székesfehérváron, olyan kedves és közvetlen voltál, egyből szimpatikus lettél, és külön öröm számomra, hogy a kisfiadnak ízlett a rétesem 😀 2007 óta vagyok lisztérzékeny, 2015 áprilisa óta vezetem a Julcsi Gluténmentes Süteményei csoportot. ahol sok-sok receptet megosztottam már, de valahogy a mézeskalács sose akart sikerülni. Nagyon szuper lisztkeverék. 300 g a tömege, amiből 2 tepsi(tűzhelyhez járó tepsi) kb. 6 centis formák jöttek ki belőle. Annyit változtattam a csomagoláson szereplő recepten, hogy a tészta felébe tettem egy kevés narancs aromát és reszelt narancshéjat. Valamint hogy fényesek legyenek, sütés előtt lekentem tojásfehérjével. Nincs mellékíze. Eleinte lágy tésztát kapunk, ami a pihentetés alatt tökéletesen gyúrható tésztává válik. ISTENI, és köszönöm Rita, hogy áldoztál rá ennyi munkát, és ilyen csodát alkottál.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Go to Top