Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék

619 Ft588 Ft

Az olasz konyha remeke, a pizza igen sokunk kedvence. A glutén nélkül táplálkozók számára most kifejlesztettem a rostokban, vitaminokban, és tápanyagokban gazdag Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeveréket, amit gyerekjáték elkészíteni. Egy zacskó keverékből 2 darab 32 cm átmérőjű, vagy 4 kisebb pizza süthető. Neked már nem kell a megfelelő lisztek arányainak kevergetésével foglalkoznod, hiszen ebben a keverékben úgy lettek az őrlemények kikeverve, hogy ízletes, és egyben egészséges is legyen a kész tészta.

  • Szójamentes.
  • Kukoricamentes.
  • Adalékmentes.
  • Burgonyamentes.
  • Cukormentes.
  • Lupinmentes.

Leírás

Mostantól gyerekjáték a gluténmentes pizza sütése

A Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék használata pofon egyszerű. Csak ki kell keverni a lisztet a felhasználási útmutatóban lévő folyadékokkal, és már formázható is. A tésztát elég egyszer, már kinyújtott állapotában keleszteni. Ezt követően rákenhetjük a kedvenc pizzaszószunkat, megpakolhatjuk tetszés szerinti feltéttel, és már mehet is a sütőbe.
Nagyon fontos, hogy szilikonos sütőpapíron nyújtsd a tésztát, és ezzel együtt tedd át a sütőlemezre. Így garantáltan tartja a szép kerek formáját a tészta. A megkelt, nyers tésztát forró, lehetőleg 220 fokos sütőbe tedd, és süsd 11-12 percen át. Ennyi idő alatt a belseje megsül, a szélei ropogóssá válnak. Szintén fontos, hogy a feltét pakolásakor legyél mértéktartó. A túl sok pizzaszósz, sajt, és egyéb feltét könnyen eláztathatja a tésztát, ezért a szükségesnél több feltétet ne tegyél a tésztára.
Javaslom, vonjátok be a gyerekeket (ha van(nak)) is a tészta készítésébe, közben lehet mókázni, beszélgetni, tanulni a diétás sütéssel kapcsolatosan.
Egy zacskó lisztkeverékből tehát 2 db 32 cm átmérőjű, vagy 4 kisebb pizza süthető.

A Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék

  • lassan felszívódó szénhidrátokat,
  • valamint értékes fehérjét tartalmaz
  • elkészítése pofon egyszerű

A hajdina köztudottan egy értékes, lassan felszívódó (ál)gabonaféleség. Vitaminokban, rostokban gazdag, egyben jó állagot biztosít a belőle készülő tésztának.
A lisztkeverékben lévő csicseriborsó liszt csak fokozza a termék minőségét. Magas fehérjeforrás, egyben jelentős rosttartalmának köszönhetően lassan szívódik fel, így a hajdinához hasonlóan ez is mérsékli a vércukorszint hirtelen megemelkedését.

Glténentes pizza tészta

 

A csicseriborsó liszt egyéb jótékony hatásai:

  • Magas a folsavtartalma, ezét kismamáknak és kisgyerekeknek is ajánlott fogyasztani.
  • Jelentős mennyiségben tartalmazza a triptofán nevű esszenciális aminosavat, amit a szervezet nem tud előállítani, ezért táplálékkal kell bejuttatni. A triptofán a természetes alváshoz szükséges neurotranszmitterek előanyaga, ezért nagy segítséget nyújt a kimerült, legyengült szervezet számára.
  • Rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést.
  • Édeskés, diós jellegű íze van, ami kompenzálja a hajdina ízét. A hajdina íze nem érezhető ezáltal a pizzatésztában, ám jótékony hatásait élvezi.

A HR pizza lisztkeverék olyan mennyiségben tartalmazza ezt a két őrleményt, hogy beilleszthető az egészségtudatos táplálkozásba! Elfogyasztása után nem okoz kajakómát, hanem hosszan tartó energiával tölti fel a szervezetet.

 

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek

Termékösszetevők

rizsliszt, hajdina liszt, csicseriborsó liszt, só

Átlagos beltartalmi értékek 100 g lisztkeverékben:

Energiatartalom: 1467KJ / 346 kcal
Zsír: 2,40 g
amelyből telített zsírsavak: 0,50 g
Szénhidrát: 69,00 g
amelyből cukor: 1,50 g
Rost: 2,70 g
Fehérje: 10,8 g
Só: 2,00 g

Nettó súly: 500 g

 

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek

Származási ország: Magyarország
Gyártja és forgalmazza: Hunorganic Kft., 2040 Budaörs, Törökbálinti út 38.
Ügyfélszolgálat:
Vevőszolgálatunk vásárlóink igényeinek kielégítését szolgálja. Elérhetőség: hétfőtől – péntek 8:00 – 15:00 óráig
Telefon: 21/3033-426
Fax: 21/3033-428
Mobil: 30/425-3853
E-mail: rendeles@kenyersutes.hu

Alaprecet ezzel a termékkel

Hozzávalók 1 db 32 cm átmérőjű, vagy 2 db kisebb gluténmentes pizzához:

250 g Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék
15 g friss élesztő
1 mk nádcukor
200 ml kézmeleg víz
1 ek sütő repceolaj, vagy olívaolaj
opcionálisan pizza fűszer

Mérj ki 250 g lisztet.
15 g friss élesztőt futtass fel 200 ml meleg vízben 1 kiskanál cukorral.
Majd keverd össze alaposan az élesztős vizet és 1 ek olajat 250 g liszttel.
Pihentesd 10 percet, majd vágd 2 részre, ha kisebb pizzákat szeretnél sütni. (Ha egy nagy pizzát sütnél, hagyd egyben a tésztagömböt.)
A tésztadarabokat rizslisztezett sütőpapíron nyújtsd kb. 4 mm vastag korongokká, keleszd őket meleg helyen 25-30 percet.
Kend meg szósszal, tegyél rá reszelt sajtot, és 11-12 perc alatt süsd őket készre 220 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben.

Glténentes pizza tészta

További információk

Tömeg 0.5 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Érdekelhetnek még…