Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása

359 Ft

A Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása az ínyencek reggelije. 7-8 perc alatt, csak forró víz hozzáadásával elkészül. Ha nyersen ennéd, akkor este áztasd be, reggelre lágy, krémes lesz.

Június 26-tól tudjuk postázni!!!

  • Gluténmentes
  • Tejmentes, KÓKUSZTEJPOR hozzáadásával
  • Keményítő mentes
  • Szójamentes
  • Élelmi rost forrás
  • Vegán
  • Csak forró víz hozzáadásával

Leírás

A Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása előnyei

A Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása a HR termékcsalád új, reggeliző termékvonalának egyik tagja. A zab táplálkozástudományi szempontból egy értékes gabonaféleség, hiszen jelentős élelmi rost forrás, lassan szívódik fel, így hosszú ideig biztosítja a telítettség érzetet. Ideális reggeli, tökéletes alternatíva kenyér helyett is a nap indítására.

A gluténérzékenyek számára azonban a zab sok esetben tiltott is lehet, hiszen a keresztszennyeződések miatt csak, és kizárólag ellenőrzött, 100 %-ban gluténmentes zabot fogyaszthatnak azok, akiknek a szervezete tolerálja a zabot (pl. nem gabonaallergiás).

A Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása 100 %-ban gluténmentes zabpehelyből készül, így azok is fogyaszthatják, akik gluténérzékenyek, vagy egyéb más diéta miatt kell kerülniük a glutén tartalmú ételeket.

 

Hadarik Rita gluténmentes zabkása

(Kóstold meg a chia magos, és az almás-fahéjas zabkását is!)

És ez még mind nem elég, hogy az előnyeit soroljam. A Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása tejmentes (kókusztejporral), és vegán is, ráadásul nem tartalmaz semmilyen hozzáadott keményítőt sem. Minimális cukorral és édesítőszerrel készül.

Elkészítése annyira egyszerű, hogy egy gyerekre is rábízhatjuk. Melegen és hidegen is elkészíthető, ennek pontos leírását az Alaprecept fül alatt meg is nézheted.

Praktikus is, hiszen egy adagos csomagolásának köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük. Nincs időd otthon reggelizni? Dobj be egy zacskó Hadarik Rita gluténmentes kakaós-chia magos zabkása alapot, és készítsd el a munkahelyeden. Ugyan így nyaralásra is elvihető, és ha a gyermek megy például táborba, ő is könnyedén elkészítheti magának.

A zab jótékony hatásai:

  • nagy mennyiségben  tartalmaz proteint
  • fitovegyületek is vannak benne, amelyek védelmet nyújtanak a különböző krónikus betegségek ellen
  • tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal: például folsav, E-vitamin, a tiamin, szelén, mangán, foszfor, rost, cink és magnézium
  • tele van egy bizonyos rosttal, ami jó hatással van az emésztésre
  • lassú felszívódású, így segíthet a vércukorszint drámai ingadozásának elkerülésében
  • emiatt tovább tart a telítettségérzés, ami megakadályozza a ‘túlevést’ – testsúlyszabályozó hatású
  • a zabban található a legtöbb oldható rost
  • rendszeres, napi szintű fogyasztásával szabályozható a vérnyomás is
  • az egyik legkiválóbb szénhidrát forrás, jó hatással van a teljesítőképességre

CSATLAKOZZ FACEBOOK közösségemhez! Küldd be a kedvenceidről készült fotókat, oszd meg véleményed, tapasztalataid OTT is:  https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/

Termékösszetevők

Gluténmentes zabpehely (60 %), kókusztejpor (kókusz, maltodextrin), édesítőszer (eritritol, stevia, szukralóz) 5,4%, holland kakaópor (3,6 %), chia mag 1,8  % (Aztékzsálya-mag, Salvia hispanica), alma rost, étkezési só.

A Chia mag ajánlott bevitele maximum 15 g / nap.

*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). A csomag 1 adagot tartalmaz.

Átlagos tápérték:

100 g termékben

1 adagban (55 g)

% (55 g)*

             Energia : 2028 kJ / 485 kcal  1115 kJ / 267 kcal  13 %
                   Zsír:  22,8 g  12,5 g  18 %
 amelyből telített zsírsav:  1,1 g 0,6 g  3 %
   Szénhidrát: 55,3 g 30,4 g  12 %
    amelyből cukrok: 3,7 g 2,0 g  2 %
amelyből poliolok: 5,4 g 3,0 g  –
Rost: 8,4 g 4,6 g  –
                  Fehérje 10,4 g 5,7 g  11 %
               Só: 0,47 g 0,3 g  5 %

Alaprecet ezzel a termékkel

A zacskó tartalmát (55 g) egy tálba tesszük, és 150-200 ml forrásban lévő vízzel leöntjük. Átkeverjük, lefedjük (pl. folpackkal), és 7-8 percet állni hagyjuk.

A víz mennyiségét attól függően állítsd be, hogy mennyire sűrűn vagy éppen hígabban kedveled. Ha nem eszed meg azonnal, akkor érdemes több folyadékkal készíteni, mert több ideje lesz duzzadni a zabpehelynek.

Hidegen is elkészíthető. Tedd a zacskó tartalmát egy tálba, vagy fedeles üvegbe, öntsd fel hideg vízzel, keverd át, fedd le (pl. este). Másnapra a zab szépen megszívja magát, krémesen lágy lesz, és már eheted is.

Ízlés szerint eheted idénygyümölcsökkel, olajos magokkal együtt is.

További információk

Tömeg 0.06 kg