Szia! Hadarik Rita vagyok. Olyan gluténmentes célliszteket, és termékeket fejlesztek, amikkel fényévekkel gyorsabban, és pofon egyszerűen készíthetsz finom, gluténmentes sütiket és ételeket.

——————————————

  • Speciális étrended miatt ki kell iktatnod a cukrokat az étrendedből?
  • Esetleg Te magad döntöttél úgy, hogy egészséged érdekében, vagy a súlyvesztés reményében önként száműzöd a cukrot az életedből?
  • De a nasikról nem szeretnél lemondani?
  • Keresed a megoldásokat?

Ne menj tovább, mutatok pár lehetőséget!

FIGYELJ!

TIPP: Mielőtt megoldásokat adnék a kezedbe, had mondjam el, hogy a cukor nem csak édes ízt ad a süteményeknek, de más szempontból is ‘hozzáad’ a tésztákhoz:

  • kekszeknél a zsiradék mellett befolyásolja a tészta ropogósságát, omlósságát
  • kelt tészták esetében szükséges a cukor az élesztő felfutásához

Mindezt azért szerettem volna jelezni, hogy vedd figyelembe: egyes sütemény fajtáknál megváltozhat a tészta állaga, ha cukor helyett más édesítőt használsz. Ez első sorban a kekszek, linzerek esetében jelenthet állag különbséget. Kevert tészták esetében a cukor lecserélése gyakorlatilag az állag tekintetében nem észrevehető.

Édesítők, amiket javaslok:

0 kalóriás:

  • 100 % eritrit – egy az egyben helyettesíthető a cukorral, 0 kalóriás poliol (átmegy a szervezeten, nem szívódik fel), enyhén fémes ízű (Én annyira nem kedvelem így önmagában, de ez teljesen szubjektív. Ha te erre teszed le a voksod, használd ezt.)
  • 1:4 (stevia-erotritol) – negyedannyi szükséges belőle, mint cukorból, nem érezhető (szerintem) a stevia mellékíze. Sok receptben ezzel készítem a hozzáadott cukor mentes sütiket.
  • Natúr stevia por vagy csepp – minimális szükséges belőle; egyeseknek zavaró lehet a mellékíze; használatával teljesen át kell alakítani az adott recept anyaghányadait (kövesd az adott felhasználási javaslatokat)

Negyedannyi funkcionális édesítő:

  • Inka Stevia (funkcionális édesítő, ami inulint és omega-3-at is tartalmaz, stevia és gyümölcscukor az alapja, mellékíz mentes). Volt szerencsém kipróbálni, nagyon jó ízű, a sütik, tészták is kellemes ízűek vele. Most vezetik be a magyarországi piacra (2018. januárt írunk, amikor e sorokat írom).

Amennyiben olyan édesítőt használsz, amiből (jóval) kevesebb kell ugyanannyi mennyiségű >>>Hadarik Rita gluténmentes célliszthez<<<, mint a csomagoláson jelzett recept szerint, úgy csökkentened kell a hozzáadott folyékony alapanyagok (zsiradék, egyéb…) mennyiségét.

Ha nem szeretnél kísérletezni, akkor a márkaoldalon keress rá a >>>cukormentes<<< címkére, és válogass az oda feltöltött receptek között!

Remélem, hasznosnak találtad a hallottakat. Ha tetszett, oszd meg más diétázó ismerőseiddel is!

 

Hadarik RitaA TE konyhai sikereidért!!

Hadarik Rita, író, termékfejlesztő, márkatulajdonos