Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék

477 Ft453 Ft

5.00 out of 5 based on 4 customer ratings
(4 vásárlói értékelés)

A Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék az ‘igazi’ ínyenceknek lett kifejlesztve, amivel a hagyományos linzereket is lepipáló sütiket süthetsz. Édes, vagy sós keksz; egyre megy. Sőt a lisztkeverékből álom finom, omlós pitéket is süthetsz.

  • Gluténmentes.
  • Szójamentes.
  • Rizsmentes.
  • Burgonyamentes

Leírás

Ha kipróbálod, ‘függővé’ tesz…

  • Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék az igazi ínyenceknek lett kifejlesztve, amivel a hagyományos linzereket is lepipáló sütiket süthetsz.
  • Neked már nem kell kísérletezned a tökéletes lisztkeverékkel, hiszen ezt már megtettem helyetted.
  • Ennél egyszerűbb már nem is lehetne az otthoni sütés, hiszen csak a nedves hozzávalókat kell az adott recept szerint hozzáadnod a keverékhez, és indulhat a móka és az alkotás a konyhában!
  • A kikevert tésztát nyújtás előtt 10-15 percre tedd be a hűtőbe, mert csak ezt követően tudod kinyújtani. Javaslom, hogy a nyújtást hűvös helyen végezd, a tésztát pedig tedd két szilikonos sütőpapír közé. Nyújtasz, forgatsz egyet rajta 90 fokot, megint nyújtasz, és így tovább.
  • Addig nyújtsd, amíg kb. 3 mm vastag nem lesz a tészta. Utána húzd le a felső sütőpapírt, és rizslisztbe mártott kiszúróval szaggasd ki a neked tetsző formára.

 Gluténmentes linzer, aprósütemény készítése lépésről-lépésre

Magas rosttartalmú gluténmentes lisztkeverék

  • A linzer/pite lisztkeverék direkt sárga színű, hogy megmaradjon bennünk az az igazi linzer életérzés.
  • Persze ez a lisztkeverék sem lenne Ritás, ha nem csempésztem volna bele magas rosttartalmú útifűmaghéjat, és hajdinalisztet, aminek markáns ízét a fahéj illatával enyhítettem.
  • A Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék használatával készült aprósüteményeket sem kell dugdosni a gyerek elől, mert kedvező az összetétele.
  • Sütheted vajjal, kókuszolajjal, formázhatod, szaggathatod kedvedre. Mennyei lesz belőle a legtöbb aprósütemény.

Miket süthetsz még a Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék felhasználásával?

Rugaszkodj el nyugodtan a klasszikus linzer sütésétől! Próbáld ki az általam kikísérletezett kekszeket, pitéket, vagy akár a bejglit is! Ugye emlékszel még a régi időkből például a pilóta kekszre? Van egy jó hírem! Mostantól tökéletes pilóta kekszet süthetsz te is otthon, ráadásul úgy, hogy nem adsz hozzá semmilyen mesterséges adalékot, így nyugodt szívvel adhatod gyermekednek, unokádnak, vagy eheted Te magad.
A receptek linzer/pite lisztkeverékek menüben számtalan hagyományos, és újszerű receptet próbálhatsz ki gond nélkül! Egyszerűen csak kövesd a receptleírásokat, és meglátod, fantasztikus sütikkel fogod elkápráztatni a családod!

 

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek

Termékösszetevők

kukorica keményítő, kukoricaliszt, hajdinaliszt, útifűmaghéj, fahéj, étkezési só

 

Átlagos beltartalmi értékek 100 g termékben.

Energia: 1394 kJ / 332 kcal
Zsír: 0,96 g
ebből telített zsírsavak: 0,19 g
Szénhidrát: 71 g
ebből cukrok: 1,3 g
Fehérje: 4,7 g
Élelmi rost: 5,8 g
Só: 0,37 g

Nettó tömeg: 300 g

 

Származási ország: Magyarország
Gyártja és forgalmazza: Hunorganic Kft., 2040 Budaörs, Törökbálinti út 38.
Ügyfélszolgálat:
Vevőszolgálatunk vásárlóink igényeinek kielégítését szolgálja. Elérhetőség: hétfőtől – péntek 8:00 – 15:00 óráig
Telefon: 21/3033-426
Fax: 21/3033-428
Mobil: 30/425-3853
E-mail: rendeles@kenyersutes.hu

Alaprecet ezzel a termékkel

rebarbarás pite

A nyár legfinomabb süteményei szerintem a friss, gyümölcsös piték. Ez a gluténmentes morzsás pite rebarbarával, és piros bogyós gyümölccsel készült. Mennyei finom. Ha a cukor problémát jelent, akkor eritrittel is süthető.

Hozzávalók:
1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap
90 g porcukor (nád)
150 g vaj
1 db M-es tojás
300 g tisztított rebarbara
100 g piros bogyós gyümölcs (eper, vagy málna, vagy ribizli)
70 g porcukor (nád)
½ mk vanília őrlemény
4 g útifűmaghéj őrlemény
50 ml víz

TIPP: A tésztában a tojást 50 ml hideg vízben elkevert tojáspótlóval (pl. Loprofin) helyettesítheted, és akkor tojásmentes lesz. Állaga, formája, íze így is tökéletes lesz!

A süteményport elkeverjük a porcukorral.
Kimérjük a 150 gramm vajat, felkockázzuk, majd gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a lisztbe. Végül egy egész tojással ruganyos tésztává gyúrjuk.
Ilyenkor még ragacsos a tészta. Tegyük folpackba, és hűtőben pihentessük 30-40 percet. Ezt követően szépen lehet vele dolgozni.
A meghámozott rebarbarát felszeleteljük, a vízzel, a bogyós gyümölccsel, 60 g porcukorral puhára főzzük (8-10 perc). A maradék porcukorba keverjük a vaníliát, és az útifűmaghéj őrleményt. A gyümölcsös ragut ezzel sűrítjük be.
A tésztát két részre vágjuk, kétharmad és egyharmad arányban.
A nagyobb részét sütőpapíron kinyújtjuk kb. 23×33 cm-es nagyságúra, és belehelyezzük egy 20×30 cm-es tepsibe.
Rásimítjuk a gyümölcsöt, majd a maradék hideg tésztát lereszeljük, és rászórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 13-15 percet sütjük.
Hagyjuk a formában kihűlni.

 

További információk

Tömeg 0.3 kg

4 vélemény a(z) Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék termékről

  1. Értékelés: 5 / 5

    Nagyon szuper a liszt! Isteni finom lett a linzer 🙂 Pont úgy jók az arányok ahogyan vannak! Még a gyakorta sütő Édesanyám is elégedett volt vele 🙂 pedig nagyon nehezen fogadta el, hogy NEM fehér lisztből sütünk főzünk 😉 Fogyasztásakor kicsit szétomlott, de nekem ez nem volt negatívum, Lehet csak azért, mert nem hagytam nagyon kihűlni….gyorsan el is fogyott. 24 db virágot készítettem belőle, cukormentes cseresznye lekvárral ragasztottam össze őket. Köszönöm Rita!
    Gyöngyi

  2. Értékelés: 5 / 5

    A linzer a harmadik HR lisztkeverék amit kiptóbáltam! Tökéletes arányban vannak az alapanyagok! Vendégek jöttek megkostólták és nem hitték el, hogy nem finomlisztes! Ez a nagyon nagy dolog,úgy gondolom élvezni a sütemények finom ízét így “mentesen ” is! Csak ajánlani tudom!!!

  3. Értékelés: 5 / 5

    Zserbót sütöttem ma a linzer lisztkeverékkel!! Annyit kellett változtatni a hozzávalókon,hogy egy késhegynyi utifűmaghéj lisztet tettem bele és 1 dkg élesztőt futtattam fel pici tejbe,de a tejet nem tettem bele! 3 lapot nyújtottam belőle,rétegezve: lap házi barack lekvar diós cukor lap……kb:30 perc 160 fokon! Tetejére ha kihült csokimáz!!! Nem tudtok különbséget tenni,hogy GLuténmentes vagy fehérlisztes!!!! Mindenkinek ajánlom!!!

  4. Értékelés: 5 / 5

    Nagyon jó a linzer keverék. Könnyű vele dolgozni és az sem okozott gondot, hogy tojás helyett tojaspótló port használtam (vízzel elkeverve). Az eddigi mentes linzereim mind törtek és porladtak már az első érintésnél, itt minden rendben volt. Másfél éves is “kulturáltan” fogyasztotta.😀 Karácsonyi sütik közé és állandóra is kipipálva.😉 Köszönöm.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Érdekelhetnek még…