Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

567 Ft

Elfogyott

(7 vásárlói értékelés)

A Termékcsalád átalakul! A termék átmeneti időre nem rendelhető. Azon dolgozunk, hogy minél előbb rendelhető legyen a megújult termékvonal. Iratkozz fel >>>HÍRLEVELEMRE<<<, hogy értesülj a hírekről, az újraindulásról!


Kedves Rita! Köszönöm neked a zsúrpogácsa céllisztet. Másfél éve nem ettem pogácsát, pedig imádom! Nagyon megörültem, amikor megláttam ezt a lisztedet. Nem vagyok egy konyhatündér, de szerencsére az elkészítése nagyon egyszerű volt, és az íze…! Nem is tudom szavakba foglalni, mennyire finom. Tudom, sokan vagyunk, de az biztos, hogy engem is a rajongóid között tudhatsz mostantól. – Zs. Judy

  • Gluténmentes
  • Kukoricamentes
  • Szójamentes
  • IR diétába illeszthető

Elfogyott

Leírás

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék – amit a nem cöliákiások is imádnak

Jutka már évek óta gluténérzékeny. Még akkoriban derült ki róla, amikor nem volt sok gluténmentes választék az országban, csak pár alapkeverék, meg a klasszikus rizsliszt, kukoricaliszt. A hosszú évek alatt pár dolgot megtanult, de voltak olyan sütemények, amiket az ő szavaival élve „ezer éve” nem evett már. Egyik nagy kedvence régen a pogácsa volt, de amikor még bátrabb volt, és próbálkozott csupa kemény, szétmorzsálódó pogácsa került ki a kezei közül, vagy éppen az ízükkel volt problémája. Ő még csak-csak evett belőlük valamennyit, ha már megsütötte, de sem a családja, sem a környezete nem kért az ő gluténmentes ’finomságából’.

Sokáig – mintegy önigazolásként – azt mondogatta magában, hogy jó ez neki így is. De amikor megérezte a frissen sült pogácsa illatát munkába menet a pékség mellett elhaladva, könnyek öntötték el a szemét, mert olyankor mindig feltört belőle a régi öröm, amit egy finom pogácsa elfogyasztása okozott. Ráadásul olyankor mindig előjött az érzés, hogy ő más, hogy neki miért nem lehet azt, amit a többieknek. Ezzel a gondolattal nem lehet megbékélni.

Időközben csatlakozott különféle segítő közösséghez, és látta, hogy mások csodás pogácsákat sütnek, amik szinte megszólalnak a képeken. Igen ám, de sütött már ő is szépet, csak éppen valami mindig hibádzott. A puding próbája az evés, szól a mondás, ezért egy alkalommal elment egy kifejezetten gluténmentes rendezvényre, ahol lehetett kóstolni is. Így talált rá Ritára, aki sok aprósütemény mellett pogácsát is kínált neki. Finom volt, és puha, és nem volt semmilyen mellékíze sem. Egy gond volt csupán, hogy Rita nem pogácsát árul, hanem pogácsa lisztkeveréket.

Szerencsére a csomagoláson rajta volt egy alaprecept, ami óriási segítség, mert sok keverékre nem írnak felhasználási javaslatot, és Jutka az olyanokat inkább a bolt polcán hagyja. Nem szeret kísérletezni. Az elkészítése roppant egyszerűnek tűnt a leírás alapján. Ráadásul még elevenen élt benne, ahogy nagyija meg az édesanyja is hétvégente készített a pogácsát: hát ez a recept sem volt bonyolultabb.

Jöttek-mentek az emberek, mindenkinek volt valami kérdése, és Jutka figyelmesen hallgatta Rita tanácsait, és javaslatait. Kiderült, hogy a márkaoldalon sok-sok variációjú recept van még fenn, így nem kell mindig ugyan azt sütni, ha pogácsára vágyik az ember. Na, hirtelen érezte is a szájában a jó kis töpörtyű pogi ízét, vagy a túrós pogácsáét.

Miközben kóstolgatott, egy hölgy két kisgyerekkel afelől érdeklődött, hogy a zsúrpogácsa céllisztet el lehet-e készíteni tej-, és tojásmentesen is, mert az egyik gyerek tojást nem ehet, a másik meg tejterméket a cöli mellé. Kiderült, hogy a tojást tojáspótlóval, vagy lenmagtojással le lehet cserélni. A tejtermékek helyett pedig növényi zsiradékokat, krémeket (rizskrém pl.) is lehet használni.

Jutka az az ember, akinek számítanak az apróságok is. Sokat jelentett neki, ahogy látta a kedves és szakértő segítséget, ízlett is neki minden, amiket kóstolt, így úgy döntött, visz mindenből haza. Elsőként természetesen a pogácsát sütötte meg. Amikor a sütőből elkezdtek az illatok a lakásban terjengeni, áramlott a család minden tagja a lakás különböző pontjairól. Jutka, a csomagoláson lévő receptet készítette el először biztos, ami biztos alapon, de azért egy kis sajtot szórt a pogik tetejére. Huu, nagyon jól néztek ki.

Amint kikerültek a pogácsák a sütőből, a gyerekei viccesen megjegyezték, hogy muti, végre valami, ami kinézetre jó. De kóstolni csak akkor mertek, amikor Jutka már a 3. pogácsát ette még melegen.

Ez a pogácsa végre az egész családnak ízlett, el is fogyott pillanatok alatt. Jutka pár hét múlva a céges bulijukra is vitt a HR zsúrpogácsából, mert úgy érezte, hogy végre ő is tud vinni valami mások előtt is vállalható aprósütit, amiből persze ő is nyugodtan ehet. A kollégák szeme is jócskán kikerekedett, mert egyáltalán nem volt észrevehető, hogy gluténmentes: egyszerűen csak finom volt.

VÉLEMÉNYEK A HADARIK RITA
ZSÚRPOGÁCSA CÉLLISZTRŐL

” Kismama vagyok, illetve IR-es, ezért nagyon oda kell figyelnem, hogy milyen típusú szénhidrátot viszek be! Végre egy olyan lisztkeveréket találtam, ami könnyen kezelhető, nincs mellékíze, s nem csak rizs-, valamint kukoricalisztet tartalmaz, s az eddigi kísérletekhez képest ez hasonlít leginkább a sima búzaliszttel készült péksüteményekhez!” – V. Viktória

“Kedves Rita! A céllisztjeiddel végre vége a kínos pazarló kísérletezéseknek és gyermekemnek, családomnak is ízlenek az elkészített finomságok. Köszönet értük, és a segítő szándékodért! Egy gluténmentesen is élhető életet támogatsz: nagy lelki ajándék ez! Ismerőseimnek jó szívvel ajánlom minden alkalommal!” – S. Viktória

“A céllisztjeidből, a receptjeid alapján, nagyon könnyen, gyorsan készíthetek (és nem csak én, a lányom is 🙂 olyan finomságokat, amiket már régen nem ehettem. (pogácsa, fánk…stb.)” – J. Andrea

“Kedves Rita! Köszönöm neked a zsúrpogácsa céllisztet. Másfél éve nem ettem pogácsát, pedig imádom! Nagyon megörültem, amikor megláttam ezt a lisztedet. Nem vagyok egy konyhatündér, de szerencsére az elkészítése nagyon egyszerű volt, és az íze…! Nem is tudom szavakba foglalni, mennyire finom. Tudom, sokan vagyunk, de az biztos, hogy engem is a rajongóid között tudhatsz mostantól.” – Zs. Judy

turos-zsalyas-pogacsa

>>> RECEPTEK A HADARIK RITA GLUTÉNMENTES ZSÚRPOGÁCSA LISZTKEVERÉKKEL <<<


CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita_glutenfree_expert
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Termékösszetevők

tápióka keményítő, barna rizsliszt, kölesliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer /zsírsavak mono- és digliceridjei/, stabilizátor /dinátrium-difoszfát/, tartósítószer /nátrium-SZULFIT, nátrium-hidrogén-SZULFIT/, burgonya rost), étkezési só, stabilizátor (guar gumi), útifűmaghéj


Átlagos beltartalmi értékek 100 g termékben.

Energia: 1431 kJ / 338 kcal
Zsír: 1,83 g
ebből telített zsírsavak: 0,37 g
Szénhidrát: 76 g
ebből cukrok: 0,2 g
Fehérje: 5,4 g
Élelmi rost: 4,2 g
Só: 2,05 g

Nettó tömeg: 300 g

 

Alaprecet ezzel a termékkel

A Hadarik Rita gluténmentes pogácsa lisztkeverék tetszés szerint variálható. Ebben a receptben tökmaggal és sajttal bolondítottam meg. A durvára tört tökmag a tésztába kerül, a reszelt sajt pedig a pogácsák tetejére sült rá.

Hozzávalók 20-22 db-hoz:
1 zacskó “Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék”
40 g durvára tört tökmag
1 db M-es tojás
140 g kefir
80 g olvasztott vaj
100 ml meleg víz
1 mk cukor
25 g friss élesztő
100 g reszelt vörös cheddar sajt
+ 1 tojássárga és 1 tk víz

A lisztkeveréket összekeverjük a tökmaggal.
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, meleg vízben.
A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a kefirrel, és a tojással.
A szárazanyaghoz adjuk a folyadékokat, és egy szilikonos lapát segítségével, vagy egy konyhai robotgéppel 2-3 percig keverjük. Majd 5 percet pihentetjük.
Rizsliszttel megszórt felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű kiszúróval megformázzuk a pogácsákat. A leeső darabokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
A tenyerünkkel megsodorjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
A tetejüket megkenjük a vízzel felvert tojássárgával, majd megszórjuk a sajttal.
A sütőt előmelegítjük 30-40 fokra (légkeveréses mód), és ebben kelesszük 30 percet a pogácsákat.
Végül feltekerjük a sütőt 180 fokra, és kb. 23-25 percig sütjük.
Kihűlve fogyasszuk.

 

További információk

Tömeg 0.3 kg

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék termékről 7 értékelés

  1. Judy

    Mi cheddar sajttal készítettük el és hihetetlenül finom lett!

  2. Hadarik Rita

    Igen, ez nagyon jó ötlet! A tésztájába is lehet tenni, és a tetejére is szórhatunk belőle. (Rita)

  3. Mayer Andrea

    Nagyon könnyű volt a tésztával dolgozni és nagyon ízlett az egész családnak! Egy kis reszelt sajtot is tettem a tetejére,mert mi úgy szeretjük a pogácsát.

  4. Viola

    A túrós-zsályás pogácsát készítettem el belőle, hihetlen finom lett. Puha, omlós, nem száraz, naggyon finom. Technikai okok miatt (hiányos konyha) egyszerűen muffinformába töltöttem a tésztát, remek volt, szépen látszott ahogy megpirult a teteje. A tészta könnyen összeállítható, gyorsan ment minden.

  5. Kriszta

    Mindenkinek ajánlom!!!!! Érdemes kipróbálni,könnyen lehet a tésztával dolgozni. Semmi mellékíze,ami nagyon fontos,olyan mint ha finom lisztes pogácsát ettem volna!!! Én is sajtot szórtam a tetejére.

  6. Virág Viktória

    Jómagam pizzás kiflit sütöttem belőle, valami mennyei lett! Kismama vagyok, illetve IR-es, ezért nagyon oda kell figyelnem, hogy milyen típusú szénhidrátot viszek be! Végre egy olyan lisztkeveréket találtam, ami könnyen kezelhető, nincs mellékíze, s nem csak rizs-, valamint kukoricalisztet tartalmaz, s az eddigi kísérletekhez képest ez hasonlít leginkább a sima búzaliszttel készült péksüteményekhez!
    A recepten annyi modosítottam, hogy a tejben futtattam meg az élesztőt, s a vizet elhagytam belőle, így egy kissé keményebb tésztát kaptam, viszont így könnyen tudtam feltekerni a pizza krémmel töltött kifliket, amit tojással kentem, reszelt sajttal szórtam, s az előírásnak megfelelően sütöttem. Összesen 12 db kifli lett belőle, ami egyenként 21 gramm szénhidrátot tartalmaz 🙂

  7. Nagy Szilvia

    *****

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Go to Top