Nincs is jobb, egy cukormentes gluténmentes répatortánál, ami megszólalásig hasonlít egy hagyományos sütire, de 1 kockájában csak 10 g lassú felszívódású szénhidrát van. Nem így tervezetem, de a végén csak kiszámoltam, mert most 160 grammos diétán vagyok, és nagyon oda kell figyeljek a részletekre. Egy ilyen kocka uzsonnára pont belefér egy deci 100 %-os almalével együtt. Kész mennyország.

Ha már régóta követsz, biztosan észrevetted, hogy a receptjeimet úgy próbálom alakítani, hogy az íz-élmény maximális legyen. Egyszerűen imádom a jó ízeket, ezért egy cukormentes gluténmentes répatorta sem lehet olyan ’ezt is meg lehet enni’ kategória. Biztos vagyok abban, hogy te is vágy a finom ízekre, még akkor is, ha a diétád miatt sok mindenre kell figyelned. Ezért amikor süteményt készítek, Rád is gondolok, és a konyhai sertepertéléseim közepette azon gondolkodok, hogy vajon hány diétázónak fog igazi kincset érni egy-egy receptem. Ez a tészta napokig puha marad, már ha marad belőle. Én beosztom (3. nap után egyre csak jobb lett).

EZ A SÜTI SEGÍT – SEGÍTSÜTI 2019

…nem csak a diétázóknak, nem a Nyúlcipő Fejlesztő Centrumot működtető alapítványnak is. 7 évvel ezelőtt érkezett hozzám egy felkérés, hogy lenne-e kedven részt venni a SEGÍTSÜTI süteményárverésen. Ez a projekt minden évben egy gyermekek fejlesztésével, rehabilitációjával, életmentésével foglalkozó alapítványt támogat. Minden évben 30 blogger anyuka süt 1-1 finomságot, és 3 napon át lehet rájuk a Segítsüti felületén licitálni. Aki a legtöbbet ajánl egy sütiért, és be is fizeti az adományt, a bloggertől meg is kapja a licitált süteményt.

Idén ezzel a csodás finomsággal készültem, amire április 15. 10 órától április 18. 16 óráig lehet licitálni.

Az idén kiválasztott alapítvány személyesen – bár csak közvetve, érint engem is, azaz a kisebbik fiam. Mi is jártunk sokáig korai fejlesztésre, Ayres terápiára, fejlesztő tornákra. A fiam, aki 4 éves koráig nem beszélt, mára az egyik legjobb angolos (csak szóban :-)) az osztályukban. Tudjátok, rengeteg a beszéd megkésett, SNI-s, ADHD-s, halláskárosult, stb. gyermek, akiknek szó szerint minden fejlesztés KINCSET ér.

Van az a mondás, hogy sosem lehet tudni, honnan jön a segítség, de bárhonnan is érkezzen, AJÁNDÉK! Segítséget kapni jó, de önzetlenül segíteni még jobb! Köszönöm, ha a fenti 3 napon licitálsz a sütimre (vagy másokéra).

Hozzávalók a cukormentes gluténmentes répatorta készítéséhez:

Tepsi méret: kb. 20×30 cm (ch számítás 8 kockára vonatkozik – 10 g lassú)
A tésztához:
4 db M-es tojás
60 g eritrit
10 g paleo negyedannyi édesítő
csipet só
100 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta célliszt
150 g reszelt sárgarépa
3 ek kókuszolaj
1 db narancs reszelt héja
50 g frissen facsart narancslé

TIPP: Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű

Hozzávalók a krémhez:
400 g natúr, zsírszegény krémsajt
15 g palao negyedannyi édesítő
1 db narancs reszelt héja
(opcionálisan piros ételfesték pl. céklapor, én liofilizált eperport használtam

A cukormentes gluténmentes répatorta elkészítése

Válaszd ketté a tojásokat.
A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval.
A tojássárgát pedig keverd az eritrittel és a paleo negyedannyival addig, amíg elkezd kifehéredni. nem lesz teljesen fehér, de kivilágosodik.
A répát reszeld le, a levét nem kell kinyomkodni.
A narancshéjat is reszeld le, és mérj ki 50 g narancslevet.
A kikevert tojássárgához add hozzá a kókuszolajt, a narancslevet, a héját, és a reszelt répát, végül keverd bele a 100 g piskóta céllisztet.
Ezt követően 2-3 részletben óvatosan forgasd bele a tojáshabot is.
Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a tésztát, majd 160 fokos légkeveréses sütőben (légkeverés nélkül 170-180 fok) süsd 25-30 percen át, vagy tűpróbáig.
TŰPRÓBA: Ha beleszúrsz egy fogpiszkálót, vagy hústűt, és már nem ragad rá a massza, megsültnek tekinthető a tészta.
Miközben a sütő dolgozik, elkészítjük a cukormentes gluténmentes répatorta krémjét is.
A krémsajtot egyszerűen kikeverjük az édesítővel, narancshéjjal.
Én tettem félre egy evőkanálnyit az alapból a répakockák dekorálásához, majd a maradék krémbe eperport kevertem.
Nagyon fontos, hogy ha színezni szeretnéd, NE folyékony dologgal próbálkozz, itt most lekvárra, szörpre gondolok, mert akkor folyós lesz a krém. Persze, ha mégis így döntesz, akkor habfixálót kell hozzáadni, egyébként semmit.
Amíg sül, és kihűl a tészta, addig a krém pihenjen a hűtőben.
A kihűlt tésztát egy recés késsel leszéleztem, majd széltében kettévágtam.
A krém 2/3-ad részével betöltöttem, a maradékkal bevontam.
A kockákra fehér színű krémet nyomtam.

Ha elkészíted, fotózd le a piskóta célliszt fotójával együtt, és töltsd fel a Facebook csoportomba!

Ez a recept is érdekelhet:
Gluténmentes répatorta keksz
Piskóta sütése videó

Igen, megrendelem a piskóta lisztkeveréket!

GLUTÉNMENTES ONLINE VIDEÓS FŐZŐ SZAKKÖR 1.0

20 napos intenzív főzőszakkör kezdő, és tudatos diétázóknak! Jelentkezés május 1. éjfélig!

Hallgasd meg az én storymat!!

ÉRDEKEL A FŐZŐSZAKKÖR!