Nyuszika: répatorta van? Nincs, de gluténmentes répatorta keksz van!!! Annyira jó lett, hogy még tojást sem kellett hozzá adnom a tésztájához, így tojásmentes diétába is illeszthető, sőt cukormentessé is tehető (lásd a hozzávalóknál). Alapvetően egy kellemesen fűszerezett, répás kekszet szerettem volna sütni, aztán beindult a fantáziám, aztán a kezem is, és így született meg a céklaporral színezett krémsajtos töltelék. Akár így, akár úgy, ne hagyd ki. Ígérem, ez nem olyan lesz, mint egy netes randi: nem olyan, mint a képen 😀 >>> Kövesd a receptleírást, aztán élvezd a végeredményt.

Ha megsütöd, ne feledd el lefotózni a linzer/pite csomagolással együtt, és töltsd fel a >>>Hadarik Rita gluténmentes étrend facebook csoportba<<<. A képbeküldők között minden hónapban ajándékcsomagot sorsolok ki! Sütis fotóitokat az Instagramon jelöljétek be #hadarikrita vagy #hadarikritagluténmentes hashtaggel, így ott is látom, milyen fincsiségeket készítetek.

Hozzávalók a gluténmentes répatorta keksz készítéséhez (kb. 50 db):

1 csomag (300 g) >>>Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite célliszt<<<
80 g porcukor vagy porított eritrit
150 g vaj (vagy margarin)
60 g finomra reszelt sárgarépa
½ mk őrölt fahéj
2 csipet őrölt szerecsendió
½ mk őrölt gyömbér
1 csipet kurkuma por
1 narancs reszelt héja

Krémsajt (kb: 20 db keksz tapasztásához):
200 g natúr krémsajt
½ citrom leve
8-9 g negyedannyi édesítő
1 mk gluténmentes céklapor

A gluténmentes répatorta keksz elkészítése

A linzer/pite céllisztet keverd össze a porcukorral (vagy édesítővel), és a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió, gyömbér, kurkuma). Igen, kurkuma. Igen jó hatással van az ízületekre, és ráadásul szép színt kölcsönöz a keksznek (nem lesz sápatag).
Majd add hozzá a finomra reszelt répát a levével együtt, és a kockára vágott, hideg vajat (vagy margarint), és nagyon gyors mozdulatokkal (vagy egy nagyobb méretű aprítót használva) dolgozd ruganyos tésztává.
Tedd folpackba, és 40 percet pihentesd a hűtőben.
Ezt követően két sütőpapír között nyújtsd kb. 4 mm vastagra.
Egy kb. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval formázd meg a kekszeket.
A leeső tésztadarabokat gyúrd újra, nyújtsd, formázd addig, amíg el nem fogy.
Nekem 50 db kekszem lett. Azért ez nem kevés, ugye?!
Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokos, légkeveréses sütőben süsd őket 7-8 percen át.
Mielőtt megtöltenéd, hűtsd ki őket!
A krémhez mindent keverj össze, tedd egy nyomózsákba, és tapaszd vele össze a kis korongokat!
Ha mindet össze szeretnéd tapasztani, akkor több krémre lesz szükséged.
A keksz álom finom, és szuper omlós. Nem az a kőkemény bolti, hanem igazi, házi, minőségi.

Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap lisztkeverék