A gluténmentes mézes linzer csiga a linzer és a mézes keksz házasságából született. Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű. Pompás falat egy habos kakaó mellé, de teához, vagy kávé mellé is tökéletes harapnivaló, persze nem csak karácsony idején. De be kell valljam, ezzel a habos kakaóval valami álom finom volt, olyan igazi téli, kuckolós, melegedős finomság. Próbáld ki, nem bánod meg!
Pár darabot be is csomagoltam, mert szerintem remek gasztro ajándék is lehet belőle. Szerintem a saját kezünkkel készített süti egy fantasztikus ajándék lehet, hiszen bele tesszük szívünk-lelkünk, az időnket és szívünk minden szeretetét.

Hozzávalók a gluténmentes mézes linzer csiga készítéséhez:

1 csomag Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék
1 csomag Hadarik Rita gluténmentes mézes keksz lisztkeverék
300 g vaj (vagy margarin)
160 g porcukor, vagy porított eritrit
2 db tojássárga

A gluténmentes mézes linzer csiga készítése

Ennél az aprósüteménynél a linzer/pite csomagolásán jelzett recept szerint kell elkészíteni mindkét lisztkeveréket. A mézes keksz lisztből tehát nem a klasszikus mézeskalácsot sütjük meg, hanem egy linzert.
A tésztát elkészítéséhez mindegyiket tegyük egy-egy keverőtálba.
Mindkettőre tegyünk 150-150 g hideg, felkockázott vajat vagy margarint.
Nagyon gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze a vajat a lisztekkel.
Majd mindegyikbe szitáljunk bele 80-80 g porcukrot.
TIPP: Ha karácsonykor is kerülni szeretnéd a cukrot, használj por eritritet. Nem lesz olyan, mint az eredeti, de ha a diétád ezt kívánja, akkor technológiailag ezzel elkészíthető.
Végül mindegyik tésztát gyúrd össze egy-egy tojássárgával.
Tedd őket 40 percre a hűtőbe pihenni fóliába csomagolva.
Egyszerűbb kinyújtani a tésztákat, ha mindegyiket két egyenlő részre vágod.
Külön sütőpapírokon nyújtsd mindegyiket kb. 4 mm vastag téglalappá.
Egy linzerre egy mézes lapot helyezz, sodrófával enyhén lapítsd őket egymáshoz, majd a sütőpapír segítségével tekerd fel a tésztát.
Vágd 5 mm vastag korongokra, tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire, kezeddel igazíts a formájukon.
160-170 fokos, légkeveréses, sütőben süsd 8-9 percen át őket.
Sokáig eláll.

Megrendelem a lisztkeverékeket!