Gluténmentes gesztenyetorta az álmod? Olyan, amilyet még a cukiban sem kapnál? Mutatom, hogyan készítsd el, hogy mindenki megnyalja az ujját, még azok is, akik nem gluténérzékenyek. Garantálom neked, hogy senki észre sem fogja venni, hogy ’más’.

Először is NÉZD meg ezt a VIDEÓT, amiben megmutatom, lépésről-lépésre, hogyan készíts tökéletes gluténmentes tortalapot. Az elkészítés megegyezik ezzel a recepttel, annyi különbséggel, hogy kakaópor is kerül a tésztába. Lent, a hozzávalóknál megtalálod a hozzávalók mennyiségét, minden mást úgy csinálj, ahogy a videóban mutatom!

Hozzávalók a gluténmentes gesztenyetorta készítéséhez (16 szelet, 24 cm átmérőjű forma)

A piskótához:
7 db M-es tojás
140 g kristálycukor (eritrit is lehet)
160 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta célliszt
13 g gluténmentes cukrozatlan kakaópor

Hozzávalók a krémhez:
250 g gluténmentes gesztenyemassza
50 g porcukor (vagy por eritrit)
2-4 cl rum (opcionális)
600 ml tejszín

A dekoráláshoz:
64 g gluténmentes gesztenyemassza
olvasztott csokoládé

A gluténmentes gesztenyetorta elkészítése

  1. Először a piskótát készítsd el, és hűtsd ki teljesen. Végül vágd 3 rétegre.
  2. A gesztenyemasszát reszeld le, fontos, hogy legyen felengedve, és legalább egy órát álljon felhasználás előtt a konyhapulton. Így könnyebb lesz krémesíteni.
  3. Keverd hozzá az átszitált porcukrot, és opcionálisan a rumot.
    Ha gyerekeknek készül, természetesen mellőzzük az alkoholt.
  4. A hideg (nagyon hideg), minimum 30 %-os tejszínt verd kemény habbá.
  5. Egy nagyobb habkártyányi mennyiséget adj a gesztenyés masszához, keverd lazára.
  6. Majd 2-3 részletben, gyors, határozott mozdulatokkal keverd bele a maradék habot.
    FONTOS! Ne kevergesd sokáig, mert a tejszín könnyen megfolyik, és tönkremegy!
    Úgy kell beosztani a krémet, hogy maradjon a torta bevonására, és a habrózsákhoz is.
  7. Tegyél félre egy kis habkártyányi krémet, tedd habzsákba a megfelelő kinyomóval együtt.
  8. Laponként egy BŐ habkártyányi krémet kenj el tortakenővel, minden rétegnél kenj a krémből a torta oldalára is picit.
  9. Végül vond be a tortát, az oldalát recés habkártyával dekoráld (a torta oldalához nyomod, szinte lapítod, majd a tortatálat mozgatva, forgatva berácsozod anélkül, hogy felemelnéd a kártyát.
  10. A habzsákból 16 habrózsát nyomj, mindig egymással szemben, így nem ronthatod el.
  11. A dekoráláshoz mérj ki 16 darab 4 grammos masszát (igen, ennyit), és formázd csepp alakúra.
    A csepp szélesebb felét mártsd félig csokoládéba, majd tedd sütőpapírral bélelt tányérra, és dermeszd ki a hűtőben.
  12. Végül tedd a gesztenyeszíveket a habrózsákra, és pihentesd a tortát 2-3 órán át a hűtőben.
    Érdemes 1-2 nap alatt elfogyasztani a tejszín miatt.

CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Töltsd fel facebook csoportomba a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

Kosárba teszem, kérem a piskóta céllisztet!