Leírás
Üss 3-at 1 csapásra. Süss olyan lángos, ami nem csak jól néz ki, finom is, lassú felszívódású,
és senki nem veszi észre rajta, hogy gluténmentes.
Egy kis ízelítő a beküldött fotókból.
-
-
Kohári Éváék a klasszikus lángosra esküsznek: fokhagyma, sajt, tejföl.
-
-
Vízler-Bokréta Verinika dupla sajtos lángosokat sütött a lángos céllisztből.
-
-
Vida-Rétegi Tündéék lilahagymát is tesznek a lángosra!!!
Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, létezik egy speciális lángos lisztkeverék, amiből olyan lángost süthetsz, ami megszólalásig emlékeztet a régi idők lángosaira?
Ti mondtátok:
„Isteni a lángos, ráadásul lassú felszívódású, és ez nálunk (a LÉ mellé társult cukorbetegség miatt) nagyon fontos.”- S. Julianna
„A lángost csak veled lehet újra enni Rita.” – B. Gabriella
Élvezd újra a lángosozást! Felejtsd el az álmodozást, és süss végre könnyedén, finom lángost, ami ráadásul nem szívja meg magát olajjal sem. Élvezd újra a fokhagymás, sajtos-tejfölös lángos ízét. Sőt, tudod mit?! Elárulok pár trükköt, amivel még izgalmasabb lehet a lángosozás. Próbáltad már lecsóval, vagy ajvárral megkenve? Kóstold meg úgy is, hogy a tejfölbe többféle friss zöldfűszert keversz (pl. snidling, petrezselyem, bazsalikom), máris egy egészen új dimenzióba kerül a lángos, és nem lesz unalmas.
Ne sóvárogj soha többé lángos után! Voltál már olyan helyzetben, amikor pl. nyaraláskor feküdtél a strandon, körülötted ott falták mások a lángost, te pedig hallgattad a gyomrod fájdalmas korgását, és a gondolataid kattogását: én miért nem ehetek ilyet, most, itt, azonnal. Remélem, nem, de ha mégis, nem engedhetem meg, hogy ez még egyszer megtörténjen veled. Tudnod kell, hogy létezik egy lángos lisztkeverék, ami nem csak frissen, de kihűlve is bombasztikus. Eszeveszetten könnyű elkészíteni, akár még nyaralás során is. Süsd ki reggel, és vidd magaddal. Aztán pedig élvezd.
Nem kell feleslegesen olyan alapanyagokra költened, amikkel később lehet, hogy nem is kezdenél semmit. Segítettem neked azzal, hogy egy zacskóba tettem minden olyan hozzávalót, amik keverékéből nyálcsorgatóan kívánatos lángosokat süthetsz. Neked nem kell már kísérletezned. Soha többet nem megy pocsékba egy gramm liszted sem.
Eheted akkor is, ha halmozottan ételérzékeny vagy. Számomra fontos, hogy a lisztkeverékből akkor is eszméletlenül ízes lángost süss, ha kerülnöd kell például a tejtermékeket, vagy a tojást.
MOST FIGYELJ!
Az alaprecept szerint nem is kell hozzá tojás, bár hozzáteszem, ha egy db tojást adsz hozzá (ennyivel kevesebb vízzel) elasztikusabb, könnyebb formázni. De süsd tojás nélkül. Vagy használj a tojás helyett tojáspótlót, vagy útifűmaghéj-tojást (1 tojás = 1 tk útifűmaghéj rost + 55 ml víz).
Tipp:
– 50-55 ml csicseriborsó konzerv levével is tökéletesen kiváltható ennél a receptnél a folyadék egy része!
– Tejföl helyett használhatsz laktózmentes tejfölt, vagy rizskrémet.
– Ha rizskrémmel készíted, adj hozzá 1-2 tk frissen facsart citromlevet is.
Ezt az élményt és szabadságot szeretném Neked adni ezzel a lisztkeverékkel!
A Te konyhai sikereidért!
Hadarik Rita
CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna
SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!
marko.moncsi85 –
Már hónapok óta kívántam a lángost, őszintén szólva már rettegek a lisztektől, hogy melyiknek, milyen mellékíze lesz. Nem egyszerű a gm étrend, így cukorbetegként, ezért is örültem, mikor a bolt polcán felfedeztem a lisztedet. Megsütöttem, ISTENI finom volt, kellemesen csalódtam, nincs mellékíz, olyan, mintha “igazi” lángosba haraptam volna! Köszönöm!! Tökéletes ízre és állagra egyaránt!