Ha minden vágyad egy Dobos torta gluténmentesen, készítsd el, hiszen nincs lehetetlen gluténérzékenyként sem. Fázisfotós videóval is segítelek, hogy a legtökéletesebb Dobos tortát tudd otthon úgy elkészíteni, hogy mindenki megnyalja utána mind a 10 ujját.
Bevallom, ez életem 2. Dobos tortája, az elsőt pár napja a cukrász iskolában gyakoroltuk, és rögtön beugrott, hogy gluténmentesítek minden klasszikust, amit csak lehet. Van pár jó hírem! A krém bombasztikus, a piskótalapokat sokkal könnyebb a Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverékkel megsütni, mint hagyományosan. Hát, nem szépítem, hiszen látszik, a Dobos cukrot (tetőt) még gyakorolnom kell: remélem, Te ügyesebb leszel nálam (persze azért még próbálkozom én is).
Szóval, ha egy eredeti cukrász receptre vadásztál eddig, akkor most megmutatom neked: gluténmentesen.

Hozzávalók a Dobos torta gluténmentesen elkészítéséhez

A krémhez:
250 g 80 %-os gluténmentes étcsokoládé
250 g márkázott (80 % zsírtartalmú) vaj
5 db M-es tojás (egész!!)
18 dkg kristálycukor

A tésztához:
8 db tojás
160 g kristálycukor
160 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
40 g olvasztott vaj

A Dobos cukorhoz:
250 g kockacukor (EZ KELL!!!!!)

A Dobos torta gluténmentesen elkészítése

Most lefotóztam a fázisokat, amik szerintem beszédesebbek minden magyarázatnál.

Pár fontos tippet azért leírok, amire figyelni kell.

Először a krémet készítsd el.
A kész, bekevert krémet negyed óránként keverd át. Érdemes 2-3 órát hűteni. Betöltés előtt hagyd szobahőmérsékleten ’észhez térni’ (picit visszamelegedni) a krémet, keverd át!

A piskótát a videóban jelzett módon, és sorrendben készítsd el! Így lesz tökéletes, egyenletes.
Hűtsd ki őket, majd a felesleges lisztet seperd le róluk.
TIPP: A suliban tortakarikát használunk, ott azzal szúrtuk egyformára a lapokat. nekem csatos formám van, amivel nem igazán lehetne ezt megtenni, így egy pizzavágóval formáztam meg az egyforma korongokat.

Töltéskor figyelj arra, hogy az oldalát is ’építsd’, azaz kend! Hagyj a végére egy evőkanálnyi krémet!

A Dobos cukrot kockacukorból készítsd el, azért, mert ez a legnagyobb tisztaságú cukor. Egy tiszta konyharuha között törd kisebb darabokra egy sodrófával, majd egy nagyon tiszta edényben olvaszd fel. Fontos! Ne égesd meg, a színe maradjon világos!
Öntsd a legszebb tortalap tetejére, és gyorsan kend a felületén egyenletesre a cukrot.
Egy hosszú, vastag pengéjű késsel jelöld be a szeleteket (nekem nem sikerült 16-ot bejelölni, ezt még gyakorolnom kell). Várj pár pillanatot, de csak annyit, hogy határozott mozdulatokkal szétvágd a szeleteket. Én sajnos elkövettem azt a hibát, hogy még lágyan akartam megvágni, ez látszik, ezt Te ne tedd!

Helyezd a betöltött torta tetejére a cukormázas szeleteket, és hűtőben pihentesd pár órán át!
Sok sikert, és ha elkészíted, töltsd fel a facebook csoportomba a piskóta lisztkeverék csomagolásával együtt! Mert tudod? #együttjobb

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

Igen, megrendelem a piskóta lisztkeveréket!