A gyerekeim abszolút kedvence a csokitorta, szinte minden alaklomra ezt rendelik. Ez a csokitorta észrevehetetlenül gluténmentes. A piskótája mennyei finom, puha, nem morzsolódik, a töltelék pedig brutálisan csokis. Ezzel gluténmentes csokitorta recepttel csak sikered lehet.

Hozzávalók egy kisméretű gluténmentes csokitorta készítéséhez:

4 db M-es tojás
80 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
70 g porcukor
csipet só
A krémhez:
200 g gluténmentes étcsokoládé
40-50 g porcukor (vagy 15 g 1:4 eritrit-stevia)
400 g mascarpone
+ 30-40 g gluténmentes étcsoki a dekoráláshoz

A gluténmentes csokitorta készítése

A tojásokat válaszd ketté, a tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá.
A tojássárgát keverd a porcukorral fehéredésig.
A cukros tojásos krémhez add a lisztkeveréket, és a tojáshab felét. Keverd össze.
A maradék tojáshabot 2-3 részletben forgasd a masszához óvatosan, hogy a levegőbuborékok a tésztában maradjanak.
Egy kisebb (kb. 18 cm átmérőjű) kacsos tortaformát bélalj ki alul szilikonos sütőpapírral, majd tedd rá a karikát.
A karika belsejét vékonyan kend át vajjal, majd sütőpapír szalaggal fedd le. A tészta nem érintkezhet a vajjal.
Öntsd a masszát az így előkészített tortaformába, és tedd 170 fokra előmelegített, lehetőleg légkeveréses sütőbe (légkeverés nélkül 180 fokra).
Süsd 30-35 percig. A végén ellenőrizd ujjnyomással a tésztát. Ha visszaugrik, akkor már jó.
A tésztát hűtsd ki teljesen, majd vágd egy éles, és hosszú pengéjű késsel három lapra.
Az étcsokoládét olvaszd fel 100 g mascarponeval, hagyd langyosra hűlni, végül keverd bele a maradék mascarponet. Hűtőben hűtsd le.
Legvégül töltsd meg a tortalapokat úgy, hogy minden rétegre a krém kb. harmada kerüljön. Az utolsó harmad rész krémmel vond be a tortát.
Reszelt étcsokival dekoráld. Jól hűtsd be, utána szeleteld, fogyaszd.

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT SÜTEMÉNYT! MINIMÁLIS MUNKA, MAXIMÁLIS ÉLVEZET GLUTÉNMENTESEN.

Igen, megrendelem a piskóta lisztkeveréket!