A gluténmentes kókuszkocka egy pofon egyszerű, piskótás sütemény, amit most hófehér mázba és kókuszreszelékbe forgattam. Hagyományosan kakaós mázba forgatjuk ezt a süteményt, de ezzel a fehér ’ruhával’ is nagyon jól néz ki, ráadásul finom is.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hahstaget!

Hozzávalók a gluténmentes kókuszkocka fehér elkészítéséhez:

100 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
5 db M-es tojás
csipet só
20 g negyedannyi paleo édesítő (vagy 60 g porcukor)
1 ek olaj (pl. sütő repceolaj)
A mázhoz:
250 g kókuszkrém
60 g margarin
20 g negyedannyi édesítő
60 g víz
1 mk tápiókakeményítő
½ lime leve
csipet só
½ mk vanília őrlemény
+ forgatáshoz finom szemű kókuszreszelék

A gluténmentes kókuszkocka fehér elkészítése

A tojásokat szétválasztunk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgát fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzáadunk 2 kanállal a habból.
Beleszitáljuk a lisztkeveréket, összeforgatjuk, majd a maradék habot 2-3 részletben hozzákeverjük.
A masszát egy kb. 22×22 cm-s sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és tűpróbáig sütjük 170 fokon, légkeveréses módban (kb. 30-35 perc).
Ha kisült, teljesen kihűtjük, 9 egyforma kockára vágjuk, amiket háztető formára kettévágunk.
A máz hozzávalóit a limeon kívül egy gyorsforralóba öntjük, majd folyamatos keverés mellett sűrű krémmé forralunk. Végül belekeverjük a lime levét is. Enyhén fanyar, de édes, trópusi hatású lesz a máz íze ettől.
A piskóta darabokat a még meleg mázba mártjuk, majd azonnal a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom érett, édes ananásszal, vagy piros bogyós gyümölcsökkel együtt.

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék

Megrendelem én is a piskóta céllisztet!