Imádod a túrót? Tortát készítenél? Ez a gluténmentes túrótorta olyan finom, hogy még azok is megnyalják mind a 10 ujjukat utána, akik nem érzékenyek. Elkészítése roppant egyszerű, nem kell hozzá gyakorlott ’házi cukrásznak’ lenni.

Hozzávalók a gluténmentes túrótorta készítéséhez (20 cm széles kapcsos tortaformában sütve)

Hozzávalók a piskótához:
100 g Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék
5 db M-es tojás
60 g porított nádcukor
csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
300 g krémes állagú túró
500 g mascarpone
1 citrom leve és reszelt héja
kb. 20-25 g negyedannyi édesítő
opcionálisan 1 db vaníliarúd kikapart belseje

A gluténmentes túrótorta elkészítése

5 db M-es tojás szétválasztunk.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgát fehéredésig keverjük 60 g porcukorral, majd hozzáadunk 2 kanállal a habból.
Belekeverünk 100 g lisztkeveréket, és a maradék habot 2-3 részletben hozzákeverjük.
A masszát szilikonos sütőpapírral kibélelt, 18-20 cm átmérőjű formába öntjük, 170 fokon, légkeveréses módban 30-35 percig sütjük (vagy tűpróbáig).
A kész tortalapot rácsra téve teljesen kihűtjük.
A krémhez egyszerűen összekeverünk minden hozzávalót (jobban elegyednek a hozzávalók, ha robotgéppel keverjük ki). Mivel a túró és a mascarpone is sűrű, a krémünk gyönyörűen egyben marad, kenhető, nem olvad szét! Ezzel a töltelékkel nem fogsz befürödni!
A teljesen kihűlt tortalapot vágd egy éles késsel 3 lapra.
A lapokat töltsd meg, majd vond be a külsejét is.
Ez a mennyiségű krém bőven elég ahhoz, hogy a töltelék és a bevonat is megfelelően vastag, élvezetes legyen.
TIPP: A töltelékbe keverj nyugodtan gránátalma szemeket, valamint ezzel dekorálhatod a torta külsejét is. Ízben, színben, mindenképp feldobja!

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék