Hogyan jutott eszembe ez az avokádós gluténmentes taco palacsinta? Az Instagramon láttam, hogy ez most egy gasztro őrület a nagyvilágban. Arra gondoltam, hogy ez egy remek reggeli ötlet, amit az amerikai palacsinta célliszttel percek alatt el lehet készíteni. Klassz dolog a sok unalmas szendvics után. A kisebbik fiam Máté ráadásul imádja az avokádókrémet, így neki kedveskedtem vele, meg persze magamnak is. A többiek mogyorókrémért és lekvárért kiáltottak.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hastaget!

Hozzávalók az avokádós gluténmentes taco palacsinta elkészítéséhez:

150 g >>>Hadarik Rita gluténmentes amerikai palacsinta célliszt<<<
csipet só
170 ml víz
25 ml olaj
1 db M-es tojás
az avokádókrémhez:
2 db érett avokádó
fél citrom leve
csipet só
2 tk chili szósz
70 ml sűrű tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 ek snidling

Az avokádós gluténmentes taco palacsinta elkészítése

A lisztet mérd ki, és keverd össze a sóval.
A vizet keverd össze a tojással, és az olajjal.
Majd a folyadékot borítsd a liszthez, és keverd az egészet csomómentesre.

FONTOS! Ehhez a célliszthez már ne adj semmilyen száraz anyagot az édesítőn kívül. A keverék már tartalmazza a szódabikarbónát is, amitől a kis formában szépen megemelkedik, és olyan alakja lesz, mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Rostokban, és fehérjében gazdag, IR-barát lisztkeverék, nyugodtan fogyaszd akkor is, ha nem csak az íz, hanem az összetétel is fontos!

Közepesen forró, pici méretű (kb. 8 cm átmérőjű, tükörtojás sütő formában) üres serpenyőbe öntsd a masszát. Nekem ebből az adagból 9 darab mini palacsintám lett.
TIPP: Egy kicsit kevesebb masszát önts a serpenyőbe, hogy tudd formázni majd taco alakúra.
Amikor a szélei és a teteje láthatóan szilárdul, fordítsd meg egy spatulával.
Lényeges, hogy a serpenyő ne legyen megkarcolva, sérülve, így nem tapad le a tészta.

Az avokádókrém elkészítése:

TIPP: Az avokádó akkor jó, ha enyhe nyomásra puha, héja nem sérült, nem fekete. Ha keményebben veszed meg a boltban, akkor szobahőmérsékleten tárolva pár nap alatt bepuhul.
Felhasználáskor vágd két részre hosszában. A magba üss bele egy éles kést, fordíts rajta egy negyedet, majd távolítsd el. Egy kanállal vájd ki a puha avokádót.
A krémhez tegyél minden hozzávalót egy aprítóba, és turmixold le.

A palacsinták közepére kanalazz a finom avokádókrémből, majd egy pálcikával tűzd őket össze!
Jó étvágyat hozzá!