Az egyik legegyszerűbb, és leggyorsabban elkészíthető nassolni való szerintem az amerikai palacsinta. Reggelire, uzsonnára pikk-pakk kisüthető, és aztán csak a kedvünkre, és a hűtőnk tartalmára van bízva, mivel turbózzuk fel. Ez a gluténmentes amerikai palacsinta nem csak finom, de szuper egészséges alapanyagokból is készül, ezért beilleszthető az tudatos táplálkozásba is.
A gluténmentes amerikai palacsinta videó segítségével most Te is megtudhatod, mitől lesz tökéletes kerek, és szépen átsült.
Hozzávalók 8-10 darab gluténmentes amerikai palacsinta készítéséhez:
1 csomag Hadarik Rita gluténmentes Amerikai palacsinta lisztkeverék
50 g olvasztott vaj
400 ml tej
25 g porcukor
1 db egész M-es tojás + 1 tojássárgája
A gluténmentes amerikai palacsinta videó
A gluténmentes amerikai palacsinta elkészítése
A süteményport egy keverőtálba tesszük, összekeverjük a porcukorral.
A nedves hozzávalókat szobahőmérsékleten tartjuk sütés előtt.
A vajat felolvasszuk, majd a tojással együtt a tejhez keverjük.
A folyadékot elkeverjük a lisztben, majd 10 percet hagyjuk állni.
Egy bevonatos serpenyőben, palacsintasütőben kevés vajat vagy olajt hevítünk, majd egyenként kisütjük a palacsintákat mindkét oldalukon.
Ha ügyesen merünk a merőkanállal, akkor 8-10 darab közepes méretű palacsintánk lesz.
TIPP: Figyelj arra, hogy a serpenyő elég meleg, de ne túl forró legyen, hogy rendesen át tudjon sülni, de a külseje ne égjen meg. Minden egyes palacsinta kisütése előtt fújd át a serpenyőt egy olaj szprével, vagy kend át vékonyan egy olajos ecsettel.
A szép, formás, kerek palacsinta sütéséhez javaslom, hogy kisebb méretű, kb. 12-13 cm átmérőjű bevonatos serpenyőt használj. Ilyet lehet venni háztartási boltokban, én az IKEA-ban vásároltam.
Hagyj üzenetet