Gluténmentes churros

Ha egy gyors, és látványos desszertre vágysz, próbáld ki a gluténmentes churros receptem: garantáltan nem fogod megbánni. A churros egy mexikói olajban sütött tészta (sütemény), aminek az előkészítése megegyezik a nálunk is oly kedvelt képviselőfánk készítésével. Első lépésben egy főzött tésztát készítünk, amit habzsákba töltünk, végül forró olajban kisütünk. A leírás kicsit hosszabb lesz a szokásostól, de az elkészítése, hidd el, alig vesz igénybe egy kis időt. A végeredmény pedig magáért beszél: légies, finom, kívánatos!

Hozzávalók a gluténmentes churros készítéséhez 2-3 főre:

150 g >>>Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk célliszt<<<
250 ml víz
60 g vaj (vagy margarin)
csipet só
3 db M-es tojás
olaj a sütéshez
kb. 50 g finom szemű, kristályos cukor vagy édesítő
1 tk őrölt fahéj

A gluténmentes churros készítése

Mérd ki a 150 g 10 perces fánk céllisztet.
A vizet önts egy gyorsforralóba, add hozzá a vajat és egy csipet sót.
Amikor a vaj felolvadt a forró vízben, gyorsan öntsd hozzá a lisztet, és azonnal kezdd el keverni. Addig kavard, amíg a tészta elválik az edény falától.
Húzd le a tűzről, és 1-2 percet hűtsd. De ne többet, mert akkor megkeményedik a tészta, és nem tudod a tojásokat belekeverni.
Majd egyenként keverd a tojásokat a tésztához.
Kézi habverővel is lehet, de sokkal egyszerűbb, ha fogsz egy robotgépet, és azzal keverd bele a tojásokat.
FIGYELJ! A tojásokat valóban egyenként keverd a tésztához, hiszen így látod, hogy mennyit vesz fel a massza. Akkor jó az égetett tészta alap, ha sűrű galuskára emlékeztet az állaga.
Töltsd a masszát csillagcsöves kinyomóval ellátott habzsákba.
Hevíts fel bő olajt, majd ebbe nyomj bele kis rudakat a habzsákból. A tészta végeit vágd el egy ollóval.
Figyel oda, mert gyorsan sültnek, akkor jó a churros, ha aranybarna.
A kész churroszról csepegtesd le az olajt, majd még forrón hempergesd meg a fahéjas cukorba.

A képen látható citromkrémet (>>>lemon curd<<<) a párom kedvéért készítettem, mert neki ez a kedvence. Ha érdekel a receptje, kattint a Rita konyhája receptoldalamra, és mentsd el ezt a receptet is!

Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék

Írta | 2018-02-04T11:25:17+00:00 2018. február 4.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.