Nehéz receptet írni egy olyan könnyű sütiről, mint a gluténmentes pudingos fánk. Mégis megpróbálom, hiszen amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Nem terveztem komolyabb fánkkreációt, de szerettem volna a fiamat meglepni valamivel: amolyan meglepetés kinder tojás szerűség. Teljesen nem sikerült eltüntetnem a meglepit, az igaz, viszont van valami különös bája annak, ahogy a tojáskrém kibuggyan a fánk szájából. Mindenképp készítsd el, mert ilyen egyszerűen nehéz ekkora örömöt okozni!

A gluténmentes pudingos fánk hozzávalói (kb. 18 db kicsike fánkhoz):

100 g Hadarik Rita gluténmentes 10 perces fánk lisztkeverék
cukor (1-2 tk), vagy 1 mk paleo negyedannyi
½ bio citrom reszelt héja (kihagyható)
100 ml tej vagy növényi tej (nálam zabital)
1 db M-es tojás
+ bő olaj a sütéshez, hogy a fánkok meg tudjanak fordulni maguktól

TIPP: Ha növényi italt használsz, adj hozzá 1 tk citromlevet a folyadékokhoz, a lisztben lévő szódabikarbóna ugyan is savas közegben tud leginkább gázt képezni, azaz szépen megnőni!

A pudinghoz: 1 csomag gluténmentes vaníliás puding, édesítő ízlés szerint, 3 dl tej vagy növényi ital

A gluténmentes pudingos fánk elkészítése

Mérd ki a lisztkeveréket, add hozzá a cukrot vagy édesítőt, és a reszelt citrom héját.
A folyadékokat (te, tojás) keverd össze egy másik edényben, öntsd a liszthez, majd keverd csomómentesre. Hagyd állni 7-8 percet.
Közben melegítsd fel az olajat.

TIPP: Mielőtt beleszaggatnál egy sor mini fánkot az olajba, csinálj egy próbát. Azaz amikor látod, hogy kezd mozogni az olaj, csak egy teáskanálnyi tésztát tegyél bele. Ha elkezd a tészta körül sisteregni az olaj, és láthatóan elkezd nőni, mozogni a fánk, jó az olaj. teheted bele a többi fánkot.

Egy teáskanalat márts mindig hideg vízbe, így a tészta szinte belecsusszan az olajba. Ne aggódj, nem fog fröcsögni.
Ha kisültek, konyhai papírtörlőn itasd fel a felesleges olajat, várd meg, amíg langyosra hűlnek.

A VIDEÓBAN láthatod, milyen egyszerű is elkészíteni ezt a fánkot!
Ha tetszett, iratkozz fel a YOUTUBE csatornámra is!

A pudingot a csomagoláson jelzett módon főzd meg, csak 3 dl folyadékkal. Így lesz annyira sűrű, hogy be tudd tölteni. A fánkok végein ejt lyukakat, majd sima végű nyomócsöves zsákból töltsd bele a pudingot. lehet többet is készíteni, nagyon kapós!!

Igen, megrendelem a 10 perces fánk lisztkeverket!

CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://instagram.com/hadarik_rita_glutenfree_expert
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Töltsd fel a Facebook csoportom hírfalára a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!