Gluténmentes sós perec

Valami nagyon-nagyon ropogós, sós nasira vágytam. Elővettem egy Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeveréket, egy régebbi receptet, és egy tejmentes (is) gluténmentes, sós perec lett a végeredmény. Imádni való. Szépen tartja a formáját, nem törik, mégis ropog. A fűszerektől pedig nagyon finom is. Egy zacskóból kb. 45-50 darab perec készíthető.

Hozzávalók 1 adag gluténmentes sós perec készítéséhez:

1 zacskó Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék (<—–Itt beszerezheted a lisztet)
1 csapott tk őrölt kömény
1 csapott tk fűszerpaprika
1/2 mk só
75 g olívaolaj
100 g rizskrém
2 db M-es tojás

A gluténmentes sós perec elkészítése:

A lisztkeveréket egy tálba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket, és még egy kevés sót (a lisztkeverékben már van alapból).
Az olajat a rizskrémmel együtt belemorzsoljuk a lisztbe.
TIPP: A rizskrém régi nevén rizstejszín és az olaj tökéletesen kiváltja a klasszikus tejtermékeket. A tészta jól gyúrható ezekkel is, a végeredmény pedig ropogósabb.
Végül beledolgozzuk a két, lazán felvert tojásokat is.
Ha szükséges, 1-2 ek jeges vizet adjunk hozzá, hogy a tészta ruganyos legyen.
Ebbe a keverékbe burgonyapehely is van, ezért tömörebb, jobban veszi fel a nedvességet.
A begyúrt tésztát 10 percet pihentetjük, majd egy szilikonos sütőpapíron 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
A pereceket kiszaggatjuk az erre kialakított kiszúró formával (rugós), a visszamaradt tésztadarabokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. Egy zacskóból kb. 45-50 darab perec készíthető.
A pereceket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsikre helyezzük, és tepsinként kb. 12 perc alatt kisütjük őket 180-190 fokos, légkeveréses sütőben.

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

Szeretnél végre egy igazán finom, és ropogós perecet sütni? Ezt a receptet próbáld ki!

Kérem a zsúrpogácsa lisztkeveréket!
Írta | 2017-08-10T11:00:10+00:00 2017. augusztus 7.|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.