Sokak kérésére elkészítettem a gluténmentes, tojásmentes tortalap – piskóta tökéletes receptúráját. Süthetitek gyümölccsel, vagy anélkül. Szimplán kisütve hagyjátok kihűlni, utána félbevágható. Tetszés szerint nagyobb formában is elkészíthető a dupla mennyiséggel, kismókusok pedig megtölthetik mindenféle földi finomsággal. Bár ezt a piskótát nádcukorral sütöttem, használhattok hozzá ugyanennyi mennyiségben más édesítőt is, pl. eritritet, és akkor már cukormentes is.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hahstaget!

Hozzávalók a gluténmentes, tojásmentes tortalap – piskóta készítéséhez (22 cm átmérőjű formához):

150 g >>>Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék<<<
60 g finom szemű nádcukor (vagy eritrit, vagy kókuszvirág cukor)
csipet só
2 g szódabikarbóna
200 g víz
100 g olaj
20 g frissen facsart citromlé
opcionálisan vanília őrlemény

A gluténmentes, tojásmentes tortalap – piskóta elkészítése

A lisztet összekeverjük a cukorral, szódabikarbónával, és a vaníliaőrleménnyel.
A vizet pedig az olajjal, és a citromlével.
A folyadékot beleöntjük a szárazanyagokhoz, és egy kézi habvevővel csomómentesre keverjük.
A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, széleit olajjal kikenjük, rizsliszttel körbehintjük.
Beleöntjük a masszát, amit (előmelegített sütőben) 180 fokos, légkeveréses fokozaton 45 percen át sütünk (vagy tűpróbáig).
A formában hagyjuk kihűlni.
Én most a nyers tésztára szórtam fagyasztott áfonyát is, ami láthatóan nem merült a piskóta aljára, hanem szépen a tetején maradt.

Hadarik Rita gluténmentes piskóta lisztkeverék