Mit fogok mostantól enni?
Miből fogok olyan finom sütiket, pékárukat sütni, mint amiket régen ettem?

A kezdő gluténérzékenyek fejében a diagnózis után sokszor ezek az első fájdalmas kérdések, amik megfogalmazódnak. Ugyanakkor sokan még hosszú diétázós évek után sem tudnak finom, szép, és jó állagú tésztákat sütni, pedig a megoldás ott van a szemük előtt.

Kíméled meg magad a kísérletezésektől!

Had osszam meg veled saját vendéglátós tapasztalatom. Két és fél éven át voltam tulajdonosa és séfje Magyarország első 100 %-ban biztonságos gluténmentes éttermének. Nem csak több ezer gm ételt főztem le, de a cukrászati termékeket is én fejlesztettem a vállalkozásnak. A munkám során sokat kísérleteztem, hogy a vendégeinknek mindig azonos minőségű süteményeket kínálhassunk. Tudnod kell, hogy gluténmentesen sütni nem könnyű, de nem is lehetetlen kihívás!
Más és más keverékek használata szükséges ahhoz, hogy például a linzer omlós, a mézeskalács puha, a piskóta magas, és levegős legyen, a kevert tészták szaftosak, és puha állagúak maradjanak, ne essenek atomjaira másnapra.

Ezek nem extrém elvárások, ugye?!
Szerintem te sem szeretnél porzós piskótát, vagy gumis állagú linzert enni.

Ha mindezt Te akarod kikísérletezni – főként, ha kezdő diétázó vagy -, akkor sok kudarccal fogsz szembesülni.

Ettől szeretnélek megkímélni!

A céltudatos háziasszonyok titka

A szemfüles háziasszonyok tudják, hogy speciális céllisztekkel zökkenőmentesen át lehet térni a régi étkezésről az új, gluténmentes diétára. Méghozzá lemondások nélkül! Sokan arról számolnak be, hogy ezekkel a céllisztekkel sokkal jobb sütiket sütnek, mint korábban.

E. Nóra – „Nekem a Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite alap jött be a legjobban. Finomabb, és könnyebben kezelhető az ezzel begyúrt tészta, mint a hagyományos (búzalisztes) változat.

L. Emese – „Nekem a Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa célliszt a kedvencem! A tegnapi céges bulira is ezt kérték tőlem a nem gluténérzékenyek is!”

Az élelmes háziasszonyok:

  • jól bánnak az idejükkel
  • hatékonyan beosztják a konyhapénzt
  • szeretnek gyorsan, és egyszerűen sütni, főzni
  • és a legfinomabb, legjobb állagú sütik sütésére törekednek

A magabiztos háziasszonyok gluténmentes célliszteket használnak,

  • mert tudják, hogy így minden alkalommal pompás süteményekkel kényeztethetik a családjukat, vagy a vendégeiket.
  • Az ő süteményeik mindig finomak, jó állagúak lesznek, még akkor is, ha nem tipikus konyhatündérek.
  • Ők azok, akiknek nem ’drága’ a gluténmentes diéta, mert a sikertelen kísérletezések helyett biztosra mennek.
  • Ők azok, akik kis befektetéssel sok dicséretet zsebelnek be, mert mindig tudják, hogy milyen célliszthez nyúljanak, ha mondjuk fánkot, csokis kekszet, pizzát, vagy akár bagettet szeretnének sütni.

Mi a célliszt?

A célliszt egy sütemény (tészta) típusra kifejlesztett keverék (pl. linzer/pite – omlós tészta), amiben benne van az összes szárazanyag, ami a tökéletes sütemény készítéséhez szükséges.

Időt, pénzt spórol Neked, és garantáltan nem fürdesz be velük.

Apropó! Nézz körbe a Webshopban, és ismerkedj meg a Hadarik Rita gluténmentes céllisztekkel! Ezen a márkaoldalon a lehető legtöbb információt beszerezhetsz róluk: termékleírás, receptek, vásárlói vélemények.

A Te konyhai sikereidért!

Hadarik RitaHadarik Rita
író, termékfejlesztő, márkatulajdonos

CSATLAKOZZ FACEBOOK oldalamhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/glutenmentessutemeny/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna