Ugye Te is szereted a muffint?! Na de ki nem? Finom, pikk-pakk elkészíthető, és számtalan módon variálható. Ez a gluténmentes csokis muffin Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztből készül, sok-sok banánnal, kevés cukorral. A receptet ráadásul tejmentesen készítettem el, így azok is ehetik, akiknek kerülniük kell a tejet.
Hozzávalók 8 darab gluténmentes csokis muffin készítéséhez:
150 g Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
10 g gluténmentes cukrozatlan kakaópor
200 g banán
1 db M-es tojás
40 g ragacsos, sötét nádcukor
50 ml rizstej (vagy tej vagy víz)
25 ml olívaolaj
A gluténmentes csokis muffin elkészítése
A lisztet öntsd egy keverőtálba.
A többi hozzávalót tedd egy aprítóba, és turmixold le.
Keverd össze a lisztet a folyadékokkal alaposan.
Oszd el a tésztát 8 db szilikonos muffinformába! Ez fontos, mert ezekben garantáltan nem tapad az oldala a formához, így zéró veszteséggel sütheted meg. A formát nem kell kiolajozni!
A szilikonos muffin kapszlikat tedd muffinformába, és 170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben süsd 23-25 perc alatt készre.
TIPP: A csokoládé ízéhez remekül passzolnak a reszelt narancshéj, a menta, a chili, a vanília, vagy akár a tonkabab is.
Hagyj üzenetet