A gluténmentes marcipános gyümölcskenyér egy igazi különlegesség: amilyen egyszerű, olyan finom, és megvágva olyan csodás látvány. Ezt az adagot harmadoltam, és egy részért szív alakú mini formában sütöttem meg. Oldalát marcipánba burkoltam, az áfonyával megegyező színű porcukorral szórtam meg. Kiváló gasztro ajándék is egyben!

Hozzávalók a gluténmentes marcipános gyümölcskenyér készítéséhez

1 zacskó (300 g) Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
4 db M-es tojás (szoba hőmérsékletű)
240 g tej (vagy növényi tej)
60 g olaj (pl. kókuszolaj)
60 g cukor vagy eritrit (én az utóbbit használtam)
300 g aszalt vörös áfonya
150 g apró kockára vágott marcipán
+ a bevonáshoz
marcipán
porcukor
(opcionálisan bordó ételfesték por)

A gluténmentes marcipános gyümölcskenyér készítése

Az egész tojásokat habosítsd fel a finomabb szemű kristálycukorral, vagy eritrittel. Ezt egy habverővel is megteheted. nem lesz belőle kemény hab, de fontos, hogy addig verd, amíg a kristályszemek feloldódnak, és a tojás térfogata kissé megnő, habos lesz.
A tejet vagy növényi tejet keverd össze az olajjal, majd a tojáshabbal.
FONTOS: Minden alapanyag legyen szoba hőmérsékletű, főleg, ha kókusz olajat használsz. Ha a tojás hideg lenne, a kókuszzsír megszilárdulna, és nem tudna utána egyenletesen elkeveredni a szárazanyagokkal.
A lisztet öntsd egy keverőtálba, öntsd rá a folyadékot, keverd csomómentesre, végül add hozzá az ízesítőanyagokat.
TIPP: A marcipán legyen hideg, így könnyebben tudod apró kockákra vágni!
Önts a masszát olajjal kikent, enyhén lisztezett formába (formákba), vagy ha van szilikonos formád abba, simán.
165-170 fokos, légkeveréses, gőzmentes sütőbe süsd.
Egy nagy gyümölcskenyérhez legalább 40-45 perc szükséged, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha kell, a formát megfordítani, ha nem egyenletesen süt a sütőd.
A kisebb formákban (harmadolva) sütve kb. 25 perc a sütési idő.
Kisülve hagyd (őket) pihenni, majd vedd ki a formából.
Ezt a variációt egy apró, szív formában sütöttem ki.
Fehér marcipánt kinyújtottam, egy akkora magas csíkot vágtam belőle, mint a forma pereme, és körbevontam vele a sütit. A tetejét bordó ételfestékkel színezett porcukorral szórtam meg.

Megrendelem a gyümölcskenyér lisztkeveréket!

CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
TÖLTSD FEL Facebook csoportomba a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!