Májusban az egyik kedvenc sütim a gluténmentes meggyes-mákos muffin. Szerintem a mák és a meggy tökéletes páros, és mi sem egyszerűbb, mint egy expressz gyorsan elkészíthető muffinba belecsempészni őket. Ehhez a recepthez a Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér céllisztet használtam, mert ebből lehet a legfinomabb kevert sütiket készíteni. Most ráadásul tojásmentesen készítettem, és cukrot sem adtam hozzá, mert a banán édessége elég volt. ha te édesebben szereted, akkor adhatsz hozzá kevés cukrot vagy édesítőt. Na de nézzük a receptet, ami olyan egyszerű, hogy bárki nekiállhat az elkészítéséhez! Egy dologra figyelj: szilikonos muffin kapszlit használj, vagy már eleve szilikonos muffinsütőben süsd, hogy ne tapadjon se a papírhoz, se a formához.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hashtaget!

Hozzávalók a gluténmentes meggyes-mákos muffin készítéséhez (6 darabhoz):

100 g >>>Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér célliszt<<<
2 ek szemes mák
170 g banán pépesítve
½ citrom reszelt héja és leve
25 g olaj (pl. kókuszolaj)
leheletnyi só
csipet vanília őrlemény vagy pár csepp kivonat
1 marék meggy

A gluténmentes meggyes-mákos muffin elkészítése

Mérd ki a lisztet, és keverd össze a szemes mákkal, és egy nagyon apró csipetnyi sóval.
A banánt tedd egy aprítóba a citromlével, és az olajjal együtt, pépesítsd krémes állagúra.
A banánpépet öntsd a lisztes keverékre, add hozzá a reszelt citromhéjat is, és keverd össze.
A meggyet magozd ki (tipp: használhatsz mirelit magozott meggyet is hozzá, vagy áfonyát, málnát, cseresznyét, szedret: ezeket mind mennek a mákhoz).
Oszlasd el a masszát a kapszlikban, vagy a formában, és nyomkodd finoman a tetejükre a meggyet, vagy valamilyen más piros bogyós gyümölcsöt.
170 fokos, légkeveréses, elmelegített sütőben süsd 20-25 percen át (tűpróbáig).