A gyümölcskenyér projektben a hagyományos olajos magvas, mazsolás, csokis gluténmentes gyümölcskenyér sem maradhatott ki. A tészta csodásan egyben tartja a sok ízesítőanyagot, puha, szaftos maradt, és csodásan megtartotta a formáját is. A világon senki meg nem mondaná, hogy ez a gyümölcskenyér mentes bármitől is.

Hozzávalók a gluténmentes csokis gyümölcskenyér készítéséhez

Hozzávalók 1 adaghoz:
1 zacskó (300 g) Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
4 db M-es tojás (szoba hőmérsékletű)
240 g tej (vagy növényi tej)
60 g olaj (pl. kókuszolaj)
60 g cukor vagy eritrit (én az utóbbit használtam)
300 g gluténmentes diákcsemege
150 g durvára vágott gluténmentes étcsokoládé
+ a bevonáshoz
250 g gluténmentes étcsokoládé
2-3 ek olaj

Megrendelem a gyümölcskenyér lisztkeveréket!

A gluténmentes csokis gyümölcskenyér készítése

Az egész tojásokat habosítsd fel a finomabb szemű kristálycukorral, vagy eritrittel. Ezt egy habverővel is megteheted. nem lesz belőle kemény hab, de fontos, hogy addig verd, amíg a kristályszemek feloldódnak, és a tojás térfogata kissé megnő, habos lesz.
A tejet vagy növényi tejet keverd össze az olajjal, majd a tojáshabbal.
FONTOS: Minden alapanyag legyen szoba hőmérsékletű, főleg, ha kókusz olajat használsz. Ha a tojás hideg lenne, a kókuszzsír megszilárdulna, és nem tudna utána egyenletesen elkeveredni a szárazanyagokkal.
A lisztet öntsd egy keverőtálba, öntsd rá a folyadékot, keverd csomómentesre, végül add hozzá az ízesítőanyagokat.
TIPP: Az olajos magokat vágd durvára (kisebb darabokra) a csokival együtt.
Önts a masszát olajjal kikent, enyhén lisztezett formába (formákba), vagy ha van szilikonos formád abba, simán.
165-170 fokos, légkeveréses, gőzmentes sütőbe süsd.
Egy nagy gyümölcskenyérhez legalább 40-45 perc szükséged, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, ha kell, a formát megfordítani, ha nem egyenletesen süt a sütőd.
A kisebb formákban (harmadolva) sütve kb. 25 perc a sütési idő.
Kisülve hagyd (őket) pihenni, majd vedd ki a formából.

A csokoládét törd darabokra, tedd egy kis habüstbe, és vízgőz felett olvaszd fel. Amikor már folyékony, kevés olajjal hígítsd.
A gyümölcskenyeret tedd egy rácsra, öntsd rá a csokoládét, és a tetejére tehetsz a magokból keveset.
Dermeszd ki hűvös helyen, és tartsd is ott tálalásig.

Megrendelem a gyümölcskenyér lisztkeveréket!

CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita/
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna

SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
TÖLTSD FEL Facebook csoportomba a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!