A gluténmentes lángos készítése mostantól pofon egyszerű a Hadarik Rita lángos célliszttel. Készítheted tojással, tojásmentesen. A lángos lisztkeverék lassan felszívódó szénhidrátokat is tartalmaz, ezért beilleszthető az egészségtudatos táplálkozásba is.

Tojásmentes, gluténmentes lángos készítése

15 g friss élesztőt felfuttatunk egy tk cukorral, és 1 dl meleg vízzel. További 1,5 dl vizet kikeverünk 60 g tejföllel. A lisztet összedolgozzuk a folyadékokkal. 10 percet pihentetjük. 8 gombócot formázunk, amiket olajozott folpack közé téve 30 percet kelesztünk.A tésztát sütés előtt óvatosan, olajos kézzel átgyúrjuk, majd a kezünkben kilapogatjuk. Kisebb, tenyérnyi lángosok lesznek. Forró olajban aranybarnára sütjük.

Az így készülő lángost kicsit nehezebb formázni, ezért óvatosan lapítsd őket ki, mielőtt a forró olajba tennéd.

Kisülve kenhetsz rá fokhagymát, tejfölt, megpakolhatod reszelt sajttal. De nagyon finom sűrű, szaftos lecsóval, vagy ajvár krémmel megkenve is. Én a tesztelések során még avokádókrémmel is ettem, úgy is nagyon finom.

Gluténmentes lángos tojással készítése

Ha nem kell a tojást kerülnöd, akkor 200 ml vizet, és 1 tojást használj folyadék gyanánt. A tejfölt lecserélheted kefirre, joghurtra is. Ha tejterméket sem fogyaszthatsz, akkor használj rizstejszínt és egy teáskanál citromlevet tejföl helyett. Az elkészítése megegyezik a fent leírtakkal.

Gluténmentes lángos lisztkeverék

SZEREZD BE GYORSAN A GLUTÉNMENTES LÁNGOS LISZTKEVERÉKET, ÉS SÜSS ÁLOM FINOM LÁNGOSOKAT!

Irány a bolt!