Akinek van gyereke, és volt gyerekkora, az tudja, milyen a pilóta keksz érzés. Most ezt keltettem életre. Elkészült A gluténmentes pilóta keksz. A recept roppant egyszerű, a végeredmény pedig minden várakozást felülmúló. Nyugodtan formázd kisebb méretűre, én a sütipecsét miatt készítettem óriás pilótákat. Egy gluténmentes pilóta keksz elfogyasztása után dugig tele lettem.

Hozzávalók 15 db gluténmentes pilóta kekszhez:

1 csomag (300 g) Hadarik Rita gluténmentes linzer/pite lisztkeverék
10 g cukrozatlan kakaópor
10 g Mimen tápióka keményítő
90 g porcukor
150 g vaj
1 db M-es tojás
A töltelékhez:
120 g vaj
30 g cukrozatlan kakaópor
100 g porcukor

Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékek

A gluténmentes pilóta keksz elkészítése

A tojást verd fel lazán.
A lisztet oszd két egyenlő részre.
A sárga keksz alaphoz keverj 10 g tápióka keményítőt, 45 g porcukrot, majd morzsold bele a vaj felét, azaz 75 grammot. Végül gyúrd bele a tojás felét.
A kakaós részhez értelem szerint keverd a lisztbe a kakaóport, a 45 g porcukrot, és szintén morzsolj bele 75 g vajat. Végül a maradék tojással gyúrd egyneművé. Ha kissé morzsalékos lenne, egy teáskanál vízzel lazítsd.
Mindkét tésztát tedd folpackba, és pihentesd 30 percet a hűtőben.
Végül nyújtsd ki a tésztákat külön 3 mm vastagra, és egy 5 cm átmérőjű kiszúróval formázd meg a kekszeket. A kakaósat süipecséttel formázd.
Tedd a kekszeket (külön-külön) sütőpapírral bélelt tepsire, és 170 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben süsd őket 8 percen át.
Majd tedd őket tálcára, és hűtsd le őket teljesen.
Közben a puha vajat keverd ki a porcukorral, és a kakaóporral.
Tedd a krémet zacskóba, aminek az egyik csücskét vágd le.
Így nyomj a töltelékből a sárga linzerekre, majd tapaszd rá a kakaós kekszeket.
Száraz, hűvös helyen tárold.

Gluténmentes pite/linzer liszt

SÜSD MEG TE IS EZT A FINOM, ÉS KIPRÓBÁLT GLUTÉNMENTES PILÓTA KEKSZET!

Megrendelem a linzer lisztkeveréket!