Mi legyen az ebéd? Mondjuk gluténmentes rakott palacsinta túróval?! Ez gyorsan elkészül, ráadásul imádnivaló is. A Hadaraik Rita palacsinta lisztkeverékből szakadásmentes, szép, ízletes palacsinták mindig sikert aratnak, de ezzel a kis csavarral már-már egy igazi sütemény kategóriáját súrolja. Készítsd el, és utána zsebeld be az elismeréseket.

Hozzávalók a gluténmentes rakott palacsinta túróval elkészítéséhez

½ zacskó (150 g) Hadarik Rita palacsinta lisztkeverék
1 db M-es tojás
250 ml víz és tej keveréke
1 ek olaj
csipet só
A töltelékhez:
500 g krémes állagú túró
1 vanília kikapart belseje (vagy vaníliás cukor)
kb. 20-25 g Paleo negyedannyi édesítő vagy porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
A toppinghoz:
300 g házi jellegű tejföl
2 db tojássárga
10 g Paleo negyedannyi édesítő
+ vanília opcionálisan

A gluténmentes rakott palacsinta túróval készítése

A tésztához üsd a tojást egy keverőtálba, add hozzá az olajat, csipet sót.
Majd önts hozzá a kimért lisztet, kezd el keverni, és apránként öntsd bele a folyadékot.
Hagyd legalább 1 órán át a konyhapulton állni.
Sütés előtt keverd át, majd hagyományos bevonatos palacsintasütőben süss a masszából 8-9 vékony, tekerhető palacsintát.
A töltelék hozzávalóit keverd ki, töltsd a palacsintákba, majd tekerd fel őket.
Tedd a tekercseket egy hőálló tálba, és öntsd le a toppinggal (azt is keverd ki előtte természetesen).
Tedd 180 fokos sütőbe, és addig süsd, amíg a teteje aranybarna lesz.

TIPP: A túrót érdemes előre bekeverni a cukorral, vagy az édesítővel. Ha vizes lesz, akkor kevés zabpelyhet, vagy rizsdarát keverj bele.


Készítsd el a receptet, fotózd le a csomagolással együtt, és töltsd fel a Hadarik Rita gluténmentes étrend csoportba is! Minden hónapban meglepetést sorsolok ki a képfeltöltők között!

Igen, megrendelem az amerikai palacsinta lisztkeveréket!