A finom gluténmentes tekerhető palacsinta minden gluténérzékeny álma. Volt eddig. Ez a palacsinta megszólal, olyan finom. Komolyan. A vicc az, hogy nem én találtam ki. A facebookon többen is feltöltötték már a fotóját, persze recept nem jött, pedig szerintem lényeges, mert ezt másképp kell sütni, mint a csomagoláson jelzett amerikai palacsintát.

Hozzávalók 8-9 gluténmentes tekerhető palacsinta készítéséhez:

½ csomag (150 g) >>>Hadarik Rita amerikai palacsinta célliszt<<<
1 db M-es tojás
125 ml víz
125 ml tej (vagy rizsital, én ezt használtam)
2 ek olaj
2 g 1:4 édesítő
+ olaj a sütéshez

A gluténmentes tekerhető palacsinta elkészítése

A képlet nagyon egyszerű.
A lisztet mérd ki egy tálba.
A vizet, a rizsitalt vagy tejet, és a tojást keverd össze az olajjal, és az édesítővel.
Majd a folyadékot keverd a liszthez. Legyen csomómentes.
Pihentesd 10 percet, majd a szokásos módon süsd ki.
A palacsintasütő legen forró, minden tészta előtt vékonyan olajjal fújd át, ahogyan a videóban is mutatom.