A facebook csoportba tettem fel a költői kérdést: ki mit sütne kekszen kívül a Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz céllisztből. Hogy ne csak a szám, hanem a kezem is járjon, a választásom pedig a mindenmentes brownie vörös babból ötletemre esett.  Őszintén bevallom aggódtam kicsit a végeredmény miatt, ezért jól megpakoltam málnával, hogy ha mégis úgy adódna, ami még sosem történt meg velem, akkor málnával csak legyűröm valahogy. A végeredmény meglepő lett. Egyáltalán nem olyan, mint a brownie, hogy is lehetne olyan, hiszen se vaj, se cukor, se tojás nincs benne, bab annál inkább.
Még egy dolgot be kell vallanom. Attól is tartottam, hogy a süti elbukik a család előtt. Ha ez így lett volna, akkor ez a recept most nem lenne a süteményes tárban. Kisfiam kihagyta, mert ő nem édesszájú. A nagyobbiknak ízlett, a párom pedig felfalta a felét, és még órákkal később is megjegyezte, hogy mennyire jól sikerült ez a süti. Pedig ő nem bőkezű a dicséretekkel.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hastaget!

Hozzávalók a mindenmentes brownie vörös babból (8-10 kocka):

150 g >>>Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz célliszt<<<
1 db konzerv vörösbab (nettó tömeg 255 g)
25-30 g negyedannyi édesítő
55 ml növényi ital (nálam rizsital)
1 mk vanília őrlemény
40 g sütő repceolaj
+ fagyasztott málna

A mindenmentes brownie vörös babból elkészítése

Kapcsold be a sütőt 170 fokra, légkeveréses módba.
A vörösbab konzervet öblítsd át alaposan, majd tedd a növényi itallal, az olajjal, az édesítővel, a vaníliával együtt egy aprítóba.
Addig turmixold, amíg teljesen krémes álla lesz a cuccnak.
Ekkor keverd össze a csokis-kakaós célliszttel. Sűrű lesz, de NE adj hozzá több nedves anyagot semmi esetre sem!

FIGYELJ! A Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz céllisztben már benne van a kakaópor, a csoki csepp, a térfogatnövelő, és a megfelelő lisztkeverék, így neked már pofon egyszerű a dolgod.

Egy kisebb tepsit (kb. 18×25 cm) bélelj ki sütőpapírral, és egy szilikonos spatula segítségével lapítsd bele a masszát. Vékony lesz, de ne aggódj, mert a végén normális süti állaga és formája lesz.
Nyomkodj a tészta tetejére annyi fagyasztott málnát, amennyi csak ráfér! Így sokkal finomabb lesz, na meg szebb is. Ne parázz, nem fogja eláztatni a tésztát, ahogy a képen is láthatod!
Tedd a tésztát az előmelegített sütőbe, és kb. 15-18 percen át süsd!
Végezz tűpróbát! Ha már nem ragad rá a massza, akkor jó, ne süsd tovább!
Pihentesd 15-20 percet, utána már lehet is fogyasztani.

Végeztem egy kísérletet. Este kint hagytam a konyhapulton a maradékot fedetlenül. Másnap reggel ugyan olyan puha, krémes volt, mint sütés után.
Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, márpedig az vagyok, akkor ez nem hasonlít a nagyon vajas, nagyon cukros, nagyon csokis brownira. Viszont rengeteg diétába beilleszthető, finom, egyszerűen elkészíthető, és még jól is néz ki!

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék