A gluténmentes fahéjas kesu torta mennyei finom, és eszeveszetten egyszerű elkészíteni. Tej-, és tojásmentes, így azok is bátran ehetik, akiknek kerülniük kell ezeket a hozzávalókat. Bevallom, már régóta készültem a kesukrém készítésére, mert, hogy a vegán konyhában ezzel készítik többnyire a hamis sajttortákat. Szerintem még csak nem is hasonlítható össze a kettő, ellenben nagyon finom. Volt egy rendezvényről maradék csokis-kakaós kekszem, ledaráltam, és utána már seperc elkészült ez az ünnepi illatú finomság.

Hozzávalók a gluténmentes fahéjas kesu torta készítéséhez:

150 g kisült Hadarik Rita gluténmentes csoki-kakaós keksz
50 g kókuszzsír, 1 ek narancslekvár (vagy sárgabarack lekvár)
Hozzávalók a krémhez:
150 g natúr kesudió 24 órán át áztatva
60 g kókuszzsír (olvadékos)
60 g kókuszkrém
60 g méz (vagy valamilyen szirup)
csipet só
4 g őrölt fahéj

A gluténmentes fahéjas kesu torta készítése

Darált le 150 g kisült kekszet (ez egy 18 cm átmérőjű, kapcsos formához lesz elegendő).
Add hozzá a puha kókuszzsírt és a lekvárt, majd egy sütőpapírral (alul és oldalt kibélelt) kapcsos formába nyomkodd bele a masszát egy evőkanál segítségével. Tedd a hűtőbe.
A beáztatott kesudiót tedd egy aprítóba, add hozzá a szoba hőmérsékletű kókuszzsírt, a kókuszkrémet, a mézet, csipet só, és a fahéjat, majd turmixold olyan krémesre, amennyire csak tudod.
Kend a kekszmassza tetejére, és hagyd egy éjszakán át a hűtőben dermedni.

Dekorációs tipp:
Olvassz fel egy kis csokit, és egy ecset segítségével húzz egy csíkot a tortácska szélére. Szórd meg csokicseppekkel. Pár helyen szórd meg őrölt fahéjjal.

Még több siker-recept csokis-kakaós keksz lisztkeverékből. ÉRTHETŐEN. #sikerélményakonyhában


CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz! Az elkészített HR sütiket fotózd le a csomagolásukkal együtt, töltsd fel a csoportba, és ha szerencséd van, ajándékcsomagot nyerhetsz a havi fotófeltöltős játékomban!

Hadarik Rita gluténmentes csokis-kakaós keksz lisztkeverék

Megrendelem a csokis-kakaós keksz lisztkeveréket!