Van, hogy hazaesel a munkából, és valami meleget ennél, de azonnal?! Ez az élesztőmentes, gluténmentes pizza caprese pont egy olyan étel, amihez kb. 7-8 perc előkészület elég, és amíg sül, lepakolhatsz, szusszanhatsz végre egyet tudva, hogy csak percek kérdése, és végre valami meleg ételhez juthatsz.
Ez a pizza tészta ugyanakkor azoknak is ajánlott, akiknek kerülniük kell az élesztőt, hiszen ehhez a pizza laphoz még az sem kell. Van egy kis trükk, amit a receptben el is árulok, így megtévesztően hasonló lesz a hagyományos pizzához.
Aztán érdemes azt is figyelemben tartani, hogy ez a gluténmentes lisztkeverék javarész lassú felszívódású lisztek keveréke, így nem okoz kajakómát, ráadásul inzulin rezisztensek is beilleszthetik az étkezésükbe. Na de jöjjön a recept.

Hozzávalók az élesztőmentes, gluténmentes pizza caprese készítéséhez (1 adag):

100 g Hadarik Rita élesztőmentes, mini bagett célliszt
95 g langyos víz
1 ek olaj
1 tk citromlé
opcionálisan pici só
1 púpos ek pesto (bazsalikomos)
pizza mozzarella
paradicsom
+ parmezán

Az élesztőmentes gluténmentes pizza caprese elkészítése

A lisztet öntsd egy tálba.
A vizet keverd össze az olajjal és a friss citromlével (vagy gyümölcsecettel).
Keverd addig, amíg a tészta egy gombóccá összeáll, majd hagyd ott a konyhapulton 10-15 percre.
Egy szilikonos sütőpapíron picit megolajozva nyújtsd 5 mm vastag korong alakúra, majd tedd egy sütőlapra, és 180 fokos, légkeveréses sütőben süsd elő 7-8 percen át. Ha így jársz el, a tészta nem fog elázni.
Majd vedd ki, kend át a pestoval, helyezz rá pizza mozzarella és paradicsomszeleteket.
Tedd vissza a sütőbe, és addig süsd, amíg a sajt megpirul.

Ha bizonytalan vagy a bolti pestokban, készítsd el házilag! Én így szoktam!

Pesto készítése

50 g fenyőmag (lehet kesudió is)
½ lime héja és leve
1 mk só
30 g reszelt parmezán sajt
75 ml extra szűz olívaolaj
50 g bazsalikom

A fenyőmagot tedd késes aprítóba és daráld le.
Majd add hozzá a sót, a limeot, a parmezánt, az olajat, és a bazsalikom felét.
Turmixold, majd add hozzá a bazsalikom másik felét is, miközben egyszer, kétszer átkevered.
Jól lezárva, hűtőben 1-2 hétig eláll.