Az olivás élesztőmentes gluténmentes bagett első ránézésre olyan, mint egy mákos kalács, de csak ránézésre. Igazán egyszerű elkészíteni, mégis látványos, és finom lesz a megszokott péksütemény. Látod, ilyen egyszerű módon, egy kis ízesítéssel, formázással is fel tudod dobni a szendvicseidet.
Hozzávalók az olivás élesztőmentes gluténmentes bagett készítéséhez (4 db):
1 csomag Hadarik Rita gluténmentes, élesztőmentes mini bagett lisztkeverék
300 g víz
20 g citromlé vagy almaecet
10 g olaj + a formázáshoz
60 g fekete olajbogyó
Az olivás élesztőmentes gluténmentes bagett készítése
Öntsd a lisztkeveréket egy tálba.
A langyos vizet keverd össze a citromlével (vagy almaecettel), és az olajjal.
Önts a liszthez, és egy szilikonos lapát segítségével keverd addig, amíg a tészta elválik az edény falától. Pihentesd 10 percen át, oszd négy egyenlő részre.
Mindegyik tésztadarabot lapítsd ki olajos tenyérrel, és szórd meg az apróra vágott olajbogyóval.
A két szélső oldalát hajtsd a tészta közepe felé, majd tekerd fel.
Helyezd a töltött mini bagetteket a tésztaillesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben süsd 35-40 percen át.
Rácsra téve hagyd teljesen kihűlni.
A bagett fagyasztható, akár egyesével is elteheted így, és mindig csak annyit veszel elő, amennyire szükséged van.
Ezzel a módszerrel ritkábban kell csak sütnöd, és sosem érhet meglepetés.
NÉZD meg az élesztőmentes mini bagett lisztkeverék elkészítését, és IRATKOZZ FEL YOUTUBE csatornámra is!
CSATLAKOZZ FACEBOOK csoportomhoz, beszélgessünk: https://www.facebook.com/groups/674803279378240/
KÖVESS az INSTAGRAMON is ITT: https://www.instagram.com/hadarik_rita_glutenfree_expert
IRATKOZZ fel YOUTUBE csatornámra, nézz recept videókat: Hadarik Rita Youtube csatorna
SÜSS, FOTÓZZ, NYERJ!
Küldd be Facebook oldalamra a ‘legfrissebb’ sütid fotóját, amin szerepel a Hadarik Rita márkás lisztkeverék zacskója is. Minden hónapban ajándékot sorsolok ki a beküldők között! Az üzenetben beküldött fotókat én töltöm fel folyamatosan az adott hónap fényképalbumába. Kíváncsi vagyok, TE mit sütsz ki!
Hagyj üzenetet