Pizzás, pestos csiga után most itt van a gluténmentes, gombás, sonkás pizza, élesztőmentes formában. Szőke-Bertalan Petra töltötte fel a facebook csoportba a Hadarik Rita gm élesztőmentes, mini bagett céllisztből készített pizzás csigáit, ami kedvet adott nekem is egy kis sütögetéshez. Természetesen tudtam, hogy ebből a céllisztből is süthető lapos kenyérféleség, így pizza is, persze ennek más az állaga, íze. No de ha más is, finom, és ez a lényeg. A fiamnak sütöttem a pizzát, magamnak és a többieknek a csigákat délutánra, de ahogy Boti hazaért, fogta a pizzát, és a csigák felét, és bezárkózott velük a szobájába. Természetesen van étkezőnk, asztalunk is :D, csak hát édesem éppen kiskamasz, és nagyon nem akart osztozkodni a ’talált’ falatokon sem.
Ezzel a célliszttel egy vékony tésztás, ropogósabb szélű pizza süthető: élesztő nélkül. Mit jelent ez?! Hát például azt, hogy kb. 5 perc alatt kész a tészta, amit csak megpakolsz, és már tolhatod is a sütőbe. Ha nincs időd sütögetni, főzögetni, vagy egyszerűen csak szeretnéd megúszni ezt a tevékenységet, mert nem szeretsz a konyhában ügyködni, akkor ez a te Jolly Jokered lehet. Mondanám, hogy nem lehet elrontani, de el lehet. HA. ketchuppel és nem jó minőségű cuccokkal pakolod meg.
NÉZD meg, hogy készítem én a házi pizza szószt! Kattints >>>IDE<<< 

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hashtaget!

Hozzávalók a gluténmentes gombás, sonkás pizza, élesztőmentes elkészítéséhez:

1 csomag >>>Hadarik Rita gluténmentes mini bagett lisztkeverék<<<
150 gramm víz
10 g almaecet vagy citromlé
5 g olaj
pizza szósz
2-3 szem gomba
2-3 szelet sonka
tetszés szerint reszelt félkemény sajt

A gluténmentes gombás, sonkás pizza, élesztőmentes elkészítése

Kapcsold be a sütőt 180 fokra, lehetőleg légkeveréses fokozaton.
Az vizet pontosan mérd ki, majd add hozzá a 10 gramm ecetet és 5 gramm olajt.
Keverd a folyadékot a lisztkeverékhez. 2-3 percig keverd, amíg ruganyos, formázható lesz.
Pihentesd 2-3 percen át, majd enyhén lisztezett (pl. barna rizsliszt) felületen nyújtsd kb. 5 mm vastag koronggá.
Kend át a pizza szósszal, szórd meg reszelt sajttal (vagy valami növényi sajthelyettesítővel, ha a diétád ezt igényli). Majd tedd rá a sonkacsíkokat, és a gombaszeleteket.
Kb. 20-22 percen át süsd! IGEN! Ezt a tésztát tovább kell sütni.
Fogyaszd frissen, azon melegében.

Hadarik Rita gluténmentes, élesztőmentes mini bagett lisztkeverék