Az aszalt gyümölcsökben az (is) a jó, hogy a hideg hónapokban is finom süti süthető belőlük. A gluténmentes gyümölcskenyér áfonyával recept elkészítése pár pillanatot igényel csak, az eredmény pedig szuper egészséges, és finom.
A magas rosttartalmú lisztkeverék miatt ez a gyümölcskenyér kicsit tömörebb állagú, de ennek ellenére puha, semmilyen mellékíze nincs.
Tudom, hogy sokan (IR-esek, cukorbetegek) kerülitek a cukrot is, ezért most egy cukormentes gluténmentes gyümölcskenyeret találtam ki nektek. Cukor helyett eritrit-stevia keveréket használtam, és persze az aszalt gyümölcs is ’segít’ az édes érzet megadásához. Ezt a sütit még fogyókúrásoknak is ajánlom, persze csak is mértékkel.
Hogy még ennél is többet tud ez a süti, az már egy plusz. Ugyan is tejterméket sem tettem bele.
Gluténmentes
Tejmentes
Cukormentes
Hozzávalók 8-10 szelethez (Gluténmentes gyümölcskenyér áfonyával)
150 g Hadarik Rita gluténmentes gyümölcskenyér lisztkeverék
100 g aszalt vörösáfonya
1 citrom reszelt héja
10 g eritrit-stevia édesítő
100 ml rizstej
25 ml olaj (én dióolajat használtam)
2 db M-es tojás
A Gluténmentes gyümölcskenyér áfonyával elkészítése
A lisztet mérd ki és keverd össze az áfonyával.
A szobahőmérsékletű tejet keverd össze a tojásokkal, az olajjal, és a citromhéjjal.
Az édesítős lisztet keverd össze folyadékokkal.
Öntsd a masszát egy kicsi szilikonos gyümölcskenyér-formába, és 170-180 fokos, légkeveréses sütőben süsd tűpróbáig (30-35 perc).
Sima sütőben több ideig tarthat a sütés. Akkor jó a tészta, ha a beleszúrt tűre/pálcára nem tapad már a massza, illetve ha ujjnyomásra érezhetően megsült a tészta.
Rácsra téve hűtsd ki teljesen, utána vágd fel.
Hagyj üzenetet