Mostantól pofon egyszerű a gluténmentes mákos nudli készítése, mert itt a tökéletes, mellékíz mentes recept, amit az egész család imádni fog (szerintem). Kövesd a pontos receptleírást, ne térj el a megadottaktól, és akkor valóban pihe-puha, fantasztikus nudlikat fogsz enni!! Aztán vigyázz, mert gyakrabban fogja a család kérni tőled a nudlit!!

Hozzávalók a gluténmentes mákos nudli készítéséhez

Nettó 500 g főtt burgonya
100 g Hadarik Rita zsúrpogácsa célliszt
1 db M-es tojás
darált mák
porcukor vagy édesítő (pl. Paleo negyedannyi)
őrölt fahéj
(a képen látható sült szilva receptjét megtaláljátok a szilvás gombóc receptjénél)

A gluténmentes mákos nudli készítése

FONTOS! A megfőtt burgonyát teljesen hűtsd ki!
Ez az első és legfontosabb trükk, soha ne legyél annyira türelmetlen, hogy ezt nem várod meg!
Ha a forró burgonyát töröd össze, és próbálod tészta állagúvá gyúrni, sokkal több lisztet venne fel, és a nudli kemény lenne. Türelem tehát. Amíg hűl, pihenj, vagy csinálj valami mást.
A kihűlt burgonyát nagyon finomra reszeld le, vagy törd össze. Add hozzá a lisztet, és a tojást, gyúrd ruganyos tésztává, majd 5 percet pihentesd.
Csípj a tésztából diónyi darabokat, a tenyereddel formázd golyó alakúra, majd a munkalapon hengereld le őket. Ha túl hosszú lenne valamelyik, darabold.
TIPP: Enyhén lisztezett kézzel (felületen) könnyebb formázni a burgonyás tésztát!
Forrásban lévő vízben 2-3 adagban főzd ki a nudlikat!
Amikor feljönnek a víz tetejére, már jók, ki kell venni őket a vízből!
A darált mákot keverd össze valamilyen édesítővel, őrölt fahéjjal, és ebbe forgasd meg a nudlikat!
Még finomabb, ha keversz bele reszelt narancs-, és citromhéjat is!


Készítsd el a receptet, fotózd le a csomagolással együtt, és töltsd fel a Hadarik Rita gluténmentes étrend csoportba is! Minden hónapban meglepetést sorsolok ki a képfeltöltők között!

Hadarik Rita gluténmentes zsúrpogácsa lisztkeverék

Igen, megrendelem a zsúrpogácsa lisztkeveréket!