Te hányféle feltéttel tudnál pizzát készíteni? Nálam sokféle verzió létezik, mert ha gyorsan kell ételt varázsolni, akkor a pizza célliszt életmentő szó szerint. A gluténmentes mini pizza nagy sikert aratott a gyerekek között, mert mindegyiket másféle ízesítéssel készítettem, így sokfélét ehettek egyszerre, ráadásul mindenki tényleg csak annyit, amennyi belefért.

Ha Te is elkészíted (vagy más receptet), töltsd fel a >>>facebook csoportba<<<, vagy az >>>Instagramra<<< is, hogy mások is kedvet kapjanak ehhez a finomsághoz! Használd a #hadarikritagluténmentes hahstaget!

Hozzávalók 5-6 db gluténmentes mini pizza készítéséhez:

125 g >>>Hadarik Rita gluténmentes pizza célliszt<<<
112,5 ml víz vagy növényi ital (pl. rizsital)
1/2 ek gluténmentes lenmagpehely
1/2 ek olívaolaj
1/2 mk szárított oregánó
1/3 zacskó szárított élesztő
+
pizzaszósz
mozzarella sajt
olajbogyó
és amit a szemed fénye még szeret

A gluténmentes mini pizza elkészítése

A vizet vagy a növényi italt melegítsd fel, és keverd hozzá a lenmagpelyhet. Hagyd, hogy bezselésedjen.
TIPP: Érdemes meleg vízbe áztatni a lenmagpelyhet, így gyorsabban bezselésedik. Hideg folyadékban ez eltarthat egy órán át is.
Keverd a liszthez az oregánót, a szárított élesztőt, majd öntsd hozzá a lenmagpelyhes folyadékot.
Keverd össze, majd gyúrd át. Addig pihentesd csak, amíg kihűl a tészta (10 perc kb.).
Oszd 5-6 egyenlő részre, mindegyiket nyújtsd ki kb. 4-5 mm vastag koronggá egy szilikonos sütőpapíron.
TIPP: Ha több gyerekre sütsz, akkor nyugodtan szorozd fel a mennyiségeket, a zacskóból összesen 20-25 db mini pizza kijön!!!
A pizza lapokat 10-15 percen át keleszd a felmelegedő sütő közelében (nálam ez a kerámia tűzhely lapja).
Kend át pizza szósszal, tegyél rá mozzarellát (vagy növényi sajtot), és amit a gyermek vagy te/ti szerettek.
250 fokos, előmelegített sütőben kb. 12-13 percen át süsd.

Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék